Det er ikke enkelt for oss veggiser

Seieren kommer ikke lett for den som går inn for å spise mindre kjøtt. Reitan-eide Seven Eleven gjør hard motstand.

Grønne Gunnar går veggis, dag 1. Lunsjen var en blandet salat. 

Saken oppdateres.

Kjøtt er veldig tilgjengelig, mens kjøttfrie alternativ ikke er det. På dag to av mitt lille kjøttfri-stunt har jeg behov for noe enkelt og kjapp på farten-mat. Hopp nå over at det kanskje ikke er særlig korrekt å innta mat fra Seven Eleven, men i dag var det akkurat den muligheten som åpenbarte seg. Det er vel nettopp travle mennesker på farten slike kiosker greier å utnytte, og vi kunder griper begjærlig muligheten.

LES OGSÅ: En kjøtteters ynkelige fall

LES OGSÅ: Kjøtt og klima? Vi bryr oss ikke

Vel inne i Reitan-familiens kjapp mat-utsalg åpenbarer det seg en disk med delikate småretter. Men hva er det Seven Eleven tilbyr kundene: Det er ikke akkurat en klimasnill meny Reitan kan vise frem. Pizza, pølser, pastaretter med kjøtt, panini og diverse andre brødbaserte greier. Bortsett fra to inneholder alle varianter av disse smårettene kjøtt.

LES OGSÅ: Full forvirring om rødt kjøtt

I disken jeg studerer og vurderer er det to retter uten kjøtt. Det er mellom 15 og tjue med ulike typer kjøtt. Sjømat? Det eneste som en gang har vokst opp i vann i det som for anledningen er min Seven Eleven er noen reker, klemt inne av en diger klump med stekt deig.

Det er altså ikke bare oss forbrukere som har en jobb å gjøre, hvis vi skal spise mindre kjøtt.

Jeg har overlevd kjøttfritt også på dag to, men veggiser må tydeligvis lete litt mer enn kjøttspisere for å skaffe seg mat.

På forsiden nå