I går gikk «Oppdraget» ut med en oppfordring til leserne om å gi innspill. Siden har det stødig kommet inn over 50 mail fra engasjerte leserne.

«Er sykkel- og bussbyen Trondheim en suksess?  Det er spørsmålet «Oppdraget» har fått i oppgave å svare på.

Les alt om denne rundens «Oppdraget» her!

Har du innspill? Send oss en mail på  oppdraget@adresseavisen.no.

Mange er opptatt av sykkelbyen Trondheim. Djevelen ligger i detaljene, eller i underlaget for syklistenes del:

Elendig oppover mot Byåsen

«Forbi politistasjonen ut mot havna går sykkel og gangsti rett ved siden av hverandre - men det er en halv-høy steinkant mellom dem! Om vinteren brøytes over hele bredde og kanten blir usynlig. Det ble vinterens første fall :-(» skriver en innsender.

En annen er fornøyd med sykkelveien ut av byen mot heimdal, men at: "det fortsatt elendig oppover til Byåsen (butikksenteret), spesielt om vinteren. Det er dårlig brøytet (spesielt fortauet) som gjør at man blir tvunget til å sykle oppoverbakken i bilveien som sikkert irriterer mange bilister."

«Spesielt interessert»

En lettere selvironisk syklist mener hun er blant «spesielt interesserte» som på dager som dette forserer vinteren på sykkel:

«Ta dere en tur på sykkel fra for eksempel Tempe og inn til torget. Slush og vegarbeid er noe man klarer å forsere, men jeg føler meg ”spesielt interessert».

Bussene får både ros og ris av leserne.

En innsender er lei av trange busser i morgenrushet:

«Ta linje 5 fra Buenget til Dronninggt i morgenrushet, eller motsatt vei på ettermiddagen. Leddbusser som er stappfulle, overfylt og med en temperatur på nærmere 30 grader». En annen mener bussene  i Trondheim fungerer utmerket.

«Tar buss 2-4 ganger daglig og kan ikke si annet enn at jeg er storfornøyd. Selvfølgelig er ikke alt perfekt, men det opplever man vel i alle serviceyrker. Det går kjapt og smertefritt - som det skal gjøre.»

Du påvirker Oppdraget

Innspill og spørsmål fra leserne bestemmer hva vi gjør og fører til egne saker. ATB vil senere i dag (tirsdag) svare på flere av spørsmålene i innboksen til oppdraget.