Her kan se hvor kjente navn i Trondheim bor – og hvorfor de har valgt å bo der de bor:

Mads Bones, Bør Børson på Trøndelag teater:

- Jeg bor i Midtbyen, rett over gata for teateret. Jeg hadde en fiks idé om at det ville være veldig kjekt å bo så nære teateret. Men jeg er glad jeg har bikkje, slik at jeg ikke bare tar på meg tøflene og går til teateret. Frem til nå har det vært helt topp å bo her, men nå begynner jeg å kjenne på at det hadde vært fint å ha en liten hage. Jeg er vokst opp på Rognheim på Byåsen, men kommer nok ikke til å flytte dit. Jeg ser for meg en radius på 15-20 minutter fra Midtbyen. Drømmen er å kjøpe seg et hus på Pappenheim, det ser så utrolig hyggelig ut der med de små sjarmerende husene.

Og hvor ville Bør Børson bosatt seg hvis han kom flyttende til Trondheim?

- Derom er det ingen tvil, det er Stiftsgården. Han liker jo å omtale seg som en venn av kongen. Men hvis det ville vært vansker med oppkjøp, så kunne kanskje Harmonien også gått bra.

Tore Strømøy, programleder i NRK:

- Jeg bor i Vestlia på Nardo, og her har jeg bodd siden 1992. Da jeg flyttet hit, fikk jeg beskjed av naboene om å kalle det nedre Steinan, fordi de mente det ville senke prisen å kalle det Vestlia. Vi bodde tidligere på Kolstad, men det ble helt feil for meg. Der så jeg rett inn i en fotballbane. Jeg er nødt til å se sjøen. Nå har jeg utsikt til fjorden, selv om jeg gjerne skulle vært enda nærmere. En av fordelene med Vestlia er at det er tidlig vår her, når vi klipper plena for første gang ser vi at de fortsatt måker snø på Byåsen. I tillegg ligger det usjenert til, og det er kort vei til Estenstadmarka.

Randi Spets, operasjef ved Steinvikholm musikkteater:

- Jeg bor på Bakklandet, og her har jeg bodd siden 1998. Jeg liker godt å bo i sentrum, da er en midt i pulsen av bylivet. En trenger ikke lure på hva de gjør i byen, slik vi gjorde da vi bodde på Byåsen. Det var fint å bo på Byåsen også, med nærhet til marka og god skole for barna, men da familiesituasjonen endret seg, begynte jeg å kikke på hus i området Bakklandet og Singsaker. Det har jeg ikke angret på i det hele tatt. Det er praktisk og bekvemt å bo så sentralt, og det er lett å gå både på kino og konsert. Og selv om vi bygger igjen byen mot sjøen, så har vi fortsatt nærheten til vannet.

Christian Lykke, styreleder i Bunnpris:

- Jeg bor på Sverresborg, og det er også her jeg har vokst opp. Jeg bodde på Møllenberg en periode da jeg studerte, men da vi fikk barn, fant vi ut at det var greit å bosette oss i samme område som besteforeldrene. De bor fortsatt i mitt barndomshjem, og for oss er det veldig praktisk å ha barnevakt så nære. I tillegg er det veldig nære marka, og det er en flott skole her, nemlig Nyborg skole. Nå er ikke jeg spesielt mye i marka, men det er greit å vite at den er der. Jeg trives godt her, men jeg tror egentlig jeg kunne funnet meg til rette de fleste steder i Trondheim.

Venke Aarethun, æresborger i Palestina og sykepleier:

- Det å ha rolige og gode omgivelser der jeg bor, er blitt mer og mer viktig for meg. Jeg er mye ute og jobber i områder som er ganske urolige, og da har jeg behov for stillhet når jeg er hjemme. Derfor er Ladehammeren et veldig fint sted for meg. Her er det landlig, samtidig som det er bynært. For meg som er oppvokst ved Sognefjorden, har det også vært viktig å ha nærhet til sjøen. Jeg synes det er fantastisk å gå langs Ladestien, og se bildene som skifter fra dag til dag og time til time. Jeg har bodd på Lade nesten hele tiden siden jeg flyttet til Trondheim. Da jeg kom hit som nyutdannet i 1985, jobbet jeg på Østmarka, og hadde tjenestebolig der.

Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg:

- Jeg har bodd på Byåsen-siden helt siden jeg flyttet til Trondheim, og har alltid trivdes på denne siden. Nå bor vi på Kystad. Grunnen til at vi bor her, er flere. Vi er glade i marka, og tilgjengeligheten til Bymarka er fantastisk, både vinter og sommer. Samtidig er det litt landlig, selv om vi bor i en stor by. Både jeg og kona er fra Kyrksæterøra, og det har nok hatt litt å si for valget. For barna har det vært et veldig bra oppvekstmiljø, med gode muligheter for friluftsliv og idrett her.

Men fotballsesongen er litt kortere på Kystad?

- Vi har oppvarmet kunstgressbane, så det går veldig bra.

Mads Bones bor like ved Trøndelag Teater Foto: TERJE VISNES
Randi Spets syns det er praktisk å bo i sentrum. Foto: ØYSTEIN LIE
Christian Lykke har slått seg ned der han vokste opp, på Sverresborg. Foto: KJELL A. OLSEN
Erik Hoftun har ikke bodd noen andre steder i Trondheim enn på Byåsen. Foto: GLEN MUSK
Tore Strømøy har bodd på Nardo i over 20 år. Foto: KJELL A. OLSEN
Venke Aarethun, her til høyre for ordfører Rita Ottervik, finner roen på Ladehammeren.