Siden 1992 har boligprisene i Norge steget med 467 prosent. Prisveksten i Trondheim har vært enda større, hele 547 prosent, viser statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

Vi har spurt tre eksperter om hva de tror om boligprisene tre år frem i tid. I avstemmingen til høyre vil vi gjerne vite hva du tror.

Tom Staavi, sjefredaktør i bladet Dine Penger:

- Jeg håper de begynner å flate ut. Er det noe historien har lært oss, så er det at voldsom prisvekst i boligmarkedet gjør at folk øker gjelden stadig mer. Enten ved å kjøpe nye boliger, eller ved å låne til andre ting med sikkerhet i huset. Det gjør økonomien mer sårbar. Ved et fall i boligprisene bremses økonomien kraftig, og alle rammes. Til slutt må prisveksten stanse, jeg kan ikke skjønne hvor nestemann inn i markedet til slutt skal hente flere penger fra. Jeg håper derfor at prisene ikke er veldig langt unna dagens nivå.

Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank 1:

- Jeg tror prisene vil fortsette å stige i noen år til. Men dersom vi ser enda litt lenger frem i tid, kanskje fem til ti år, så tror jeg vi må forberede oss på en større korreksjon nedover.

KOMMENTAR: Potet eller bolig?

Ragnar Torvik, økonomiprofessor ved NTNU:

- Det er usedvanlig stor usikkerhet nå. Norsk økonomi er ekstremt avhengig av utviklingen i oljeprisen, og dermed er boligmarkedet også det. Det er vanskelig å spå hvordan oljeprisen kommer til å utvikle seg, den har variert mellom 20 og 150 dollar fatet de siste ti årene. Den usikkerheten er en stor utfordring for Norge. Dersom jeg skal komme med et anslag, så vil jeg si at boligprisen kommer til å være 3-6 prosent høyere om tre år enn i dag.