- Jeg er glad for rødgrønt flertall og at jeg får mandatet i Sør-Trøndelag. Jeg er fornøyd med at vi holder stand i Trondheim, men ikke med at partiet har gått tilbake i Sør-Trøndelag, sier en lettet Ola Borten Moe på valgvake for Senterpartiet.

Tar oppvasken etterpå

- Hva betyr det for balansen i regjeringssamarbeidet at Ap har gått såpass frem, mens SV går tilbake og Sp holder stand?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Det viktigste nå er at vi ser ut til å ha flertallet og at mandatet mitt berger. Det er utrolig bra. Oppvasken får vi ta etterpå.

Her kan du finne resultatet for din kommune og ditt fylke

Får finansministeren

Bare fem minutter etter praten med Adresseavisen, klokken 23.45 tok Borten Moe sjansen på å erklære seier på valgvaka. I talen gjorde han et poeng ut av at Sp er blitt større enn SV- og da hadde Sps mann i Sør-Trøndelag tydeligvis tenkt gjennom den nye balansen i regjeringskoalisjonen:

- At vi blir større enn SV betyr at vi får finansministeren – og miljøministeren, sa Ola Borten Moe, før han slengte på noen flere ministerposter, til latter og applaus fra salen.

Løsnet på slipset

Først på slutten av talen, da klokken passerte midnatt, slo han høyrøstet fast at det var klart for å løsne på slipset og feire seieren:

- Folkens. Det er fortsatt vi som bestemmer, og vi litt mer enn før, sa mannen som er kalt Sps kronprins.

Eksplosivt hos SV

Selv om Senterpartiet var fornøyd med å slå SV, var det ingen sure miner hos SVs førstekandidat Snorre Valen.

- Kjempemoro! strålte Valen fra øre til øre da han stakk innom Aps valgvake tidlig på kvelden.

Men han vendte raskt tilbake til sine egne SV-kolleger på Rica Nidelven. På spørsmål om hvordan stemningen var der, svarte Valen:

- Eksplosiv!

Ola Borten Moe og fylkessekretær i Sp, Kåre Bjørnerås, følger intenst med resultatene. Foto: SVEIN INGE MELAND
Foto: TERJE VISNES