Aglen sier nei til gjenvalg

Senterpartiets frontfigur i Trondheim, Tone Sofie Aglen, sier helt overraskende nei til gjenvalg.

Saken oppdateres.

Da fristen gikk ut torsdag kveld, var Aglens svar til nominasjonskomiteen at hun stiller sin plass til disposisjon.

- Politikk er en veldig ensom jobb. Kollegene dine er konkurrentene dine. Og det å være én som representerer et lite parti, gjør at mye faller på meg. Jeg stiller meg stadig spørsmålet: Gjør jeg en god nok jobb? Dessuten kan jeg ikke fordra valgkamp, sier hun.

- Valgkamp handler om å love og lyve mest mulig. Jeg synes det er grusomt, sier Aglen.

- Må ha tykk hud

Hun legger heller ikke skjul på at det koster å være politiker og alenemor.

– Jeg har vært folkevalgt i 12 år, de tre siste på heltid. Mange helger og fritid går til politikk. Jeg er heller ikke typen som veldig lett kobler av, ligger ofte og grubler, og står gjerne opp halv fem når avisen kommer. Sånn må det være, det er en del av det å være politiker, men du skal være motivert for å orke det. Og du må ha tykk hud, sier Tone Sofie Aglen.Håper hun ombestemmer seg

- Jeg tolker ikke Tone dit hen at det er et definitivt nei. Nominasjonskomiteen er innstilt på å gi henne litt mer tid, for å få avklart svaret endelig, sier medlem av nominasjonskomiteen, Ola Borten Moe.

 
På forsiden nå