Politisk selvangivelse: Elin Agdestein (H)

Ulvesaken er hennes største nedtur

Elin Agdestein (H) har Fredrikke Marie Qvam som forbilde.

Kampflybasen: Stortingsrepresentant Elin Agdestein (H) sier ei bru mellom Flakk og Rørvik vil få enorm betydning for næringslivet og kampflybasen.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

1. Den viktigste politiske seieren de siste fire år?

– Det var å sikre fullverdige akutt-tjenester ved alle lokalsykehusene i regionen gjennom arbeidet med Nasjonal helse- og sykehusplan. Den usikkerheten som har hvilt over sykehusene i Namsos og Orkdal er nå fjernet for lang, lang tid fremover. Det vil være viktig for tryggheten til folk i Namdalen, og for dem som sogner til sykehuset i Orkdal, ikke minst for fødekvinnene.

2. Den viktigste saken neste fire år?

- Å sikre gjennomføring av de store samferdselsprosjektene i Trøndelag, firefelts E6 fra Ranheim til Steinkjer og utbygging av E6 videre nordover, opprusting av E14 og elektrifisering av Trønderbanen og Meråkerbanen. I tillegg skal vi holde fullt trykk i olje- og gassnæringa fremover.

LES OGSÅ: Heidi Greni: - Frykter Jan Tore Sanner mest av alle konkurrenter

3. Ditt politiske forbilde?

Det er Fredrikke Marie Qvam, hun kjempet gjennom stemmerett for kvinner, hun har betydd enormt mye spesielt for barn og kvinners helse. Hun la gjennom etableringen av NKS (Norske Kvinners Sanitetsforening) grunnlaget for de forebyggende helsetjenestene i kommunene.

LES OGSÅ:  Espen Teigen: - Innvandring blir viktigste sak de neste fire årene

4. Hvem frykter du mest av konkurrentene i politikken?

- Jeg frykter egentlig ingen. Jeg er mest opptatt av å fremme Høyres politikk, og håper vi slipper en utvikling i retning av personlig sjikane i det politiske ordskiftet

5. Din største politiske nedtur?

- Det er uten tvil ulvesaken. Det har vært veldig frustrerende å være vitne til manglende gjennomføring av Stortingets vedtak om bestandsmål for ulv, jamfør enstemmig vedtak på Høyres landsmøte.

6. Er det noe du vil forby?

- Jeg er ikke tilhenger av forbud i sin alminnelighet, men jeg har frontet et forbud mot barne-hijab i skolen. Det ønsker jeg fortsatt.

7. Hva er det verste/beste med å være folkevalgt?

- Det er et stort privilegium å være stortingsrepresentant, det beste og viktigste ved vervet er ombudsrollen, må være døråpner og ha mulighet til å løse saker som er viktige for folk og hjemfylket. Jeg kan ikke komme på noen negative sider ved det, det eneste måtte være at livet som pendler til Oslo er vanskelig å forene med et normalt familieliv, det blir litt for lite tid til å være sammen med ektefelle, barn, barnebarn og mine foreldre.

Agdesteins favoritter:

Bok: «How to Win an Election» av Cicero.

Artist/band: Liker best klassisk musikk, men også amerikansk countryrock, som Eagles og Emmylou Harris.

Serie: Ser minimalt på serier, men har sett litt av Borgen.

Film: Saving Private Ryan og Schindlers liste.

Reisemål: USA.

Mat: Fisk, gjerne laksesushi av villaks fra Namsen.

Drikke: Hvitvin.

Trønder: Marvin Wiseth.

På forsiden nå