VG: Tajik leste høyt fra varslene

- Hanskene er tatt av

Ap-nestleder Hadia Tajik skal ha overrasket alle på sentralstyremøtet til Arbeiderpartiet med å lese høyt fra varslene mot Trond Giske. 

De to Ap-nestlederne: Hadia Tajik og Trond Giske. 

Saken oppdateres.

Flere skal ha reagert sterkt på opplesningen, skriver VG.

Kilder i miljøet rundt sykemeldte Trond Giske er rystet.

- Dette er utrolig drøyt. Hanskene er åpenbart tatt av, alle midler tas i bruk. At dette i tillegg skjer fra nettopp en jurist er i tillegg oppsiktsvekkende, sier en kilde til Adresseavisen.

Et ultimatum fra Hadia Tajik

- Det går ikke an å tolke på noen annen måte enn at Hadia Tajik vil tvinge fram en avgjørelse i dag. Det er et ultimatum, sier kilder som står nær Trond Giske.

- Det er «modig» å lese varsler i et sentralstyremøte med så mange personer. Det er for å tvinge fram en avgjørelse. Men er det riktig måte å behandle alvorlige varsel på? Nei, mener en kilde som tror at dette vil forskyve fokuset fra varslene til maktkampen.

En annen Giske-støttespiller konstaterer: - Dette er et ultimatum fra Hadia Tajik.

Tung: - Skaper ikke ro

Leder i Trøndelag Ap, Karianne Tung tror dette skaper mer uro i partiet.

- Jeg har ikke vært tilstedet på møte i sentralstyret i dag og har ingen forutsetningen for å si noe om hva som skjedde. Hva jeg synes om det som har framkommet i media velger jeg å holde for meg selv. At dette bidrar til ro i håndtering av varslersakene finner jeg vanskelig for å tro, sier Tung til Adresseavisen.


- Ikke bra for noen

Hvordan det vil gå, vil ingen av dem spå om.

- Det kan gå begge veier. Men denne måten å gjøre det på er ikke bra for noen, sier en kilde.

Overfor VG framholder avisas kilder at Tajiks tale bryter med strategien til Ap-leder Jonas Gahr Støre om at man ikke skulle gå inn i enkeltsaker på sentralstyremøtet, fordi det fortsatt er uavklarte forhold i flere av varslersakene.

Kilder fremholder overfor avisen at de oppfatter Tajiks oppsiktsvekkende handlimg som et signal om at hun og Giske ikke kan fortsette å sitte i samme partiledelse.

- Dette fremstår uansett som sterk mistillit til Støre og hans plan for å løse situasjonen på, sier en annen kilde til Adresseavisen.

Bedt av varslerne

Ifølge VGs kilder har to av varslerne bedt Tajik lese opp varslene for å få sentralstyret til å ta stilling til Giskes framtid.

Andre mener dette setter sykmeldte Trond Giske i en håpløs situasjon, fordi han ikke er til stede og kan svare på det Tajik leste opp.

Les også: «Jeg hadde håpet vi kunne sette punktum i dag»

Les mer: - Ikke avdekket noe straffbart

På forsiden nå