Sekretariatsledelsen til Arbeiderpartiet på Stortinget opplyser at Trond Giske formelt har tatt sete igjen i Stortinget, men at han har såkalt utbytting onsdag.

Det betyr at Giske ikke personlig møter i stortingssalen.

Det er uklart, også for sekretariatsledelsen til Arbeiderpartiet, om Giske møter i Stortinget resten av uken. Men lørdag er det bekreftet at Giske skal være med når nye Orkland Ap-lag samler seg.

Formelt tilbake

Også stortingspresident Olemic Thommessen bekreftet onsdag formiddag at Giske er tilbake som stortingsrepresentant.

- Representanten Trond Giske som har vært permittert, har igjen tatt sete, sa han da stortingsmøtet ble innledet med muntlig spørretime onsdag klokken 10.00.

Visste ikke at Giske var tilbake

Representanter fra Arbeiderpartiet (Ap) på Stortinget var ikke kjent med at Giske var tilbake i dag, ifølge Aftenposten.

Hverken sekretariatsleder Snorre Wikstrøm eller leder for utenrikskomiteen, Anniken Huitfeldt, kjente til at Giske var tilbake da Aftenposten spurte før Stortingets muntlige spørretime åpnet klokken 10.

Det var en stund usikkert om Giske kom til å møte i Stortinget i dag. Giske var ikke til stede under starten av spørretimen onsdag.

Ap skal ha ordinært gruppemøte klokken 14.00 i dag. Ap-leder Jonas Gahr Støre er i Trondheim på Lerchendalkonferansen og kommer trolig ikke til å være til stede.

Sykmeldt siden i fjor

Giske har vært sykmeldt siden 22. desember i fjor, etter at det kom en rekke varsler mot ham om upassende oppførsel og seksuell trakassering.

Han gikk av som nestleder i Ap den 7. januar.

Brøt etiske retningslinjer

Den 25. januar konkluderte Ap med at Giske har brutt partiets etiske retningslinjer mot seksuell trakassering.

Det er tidligere meldt at Giske skal innlede den politiske debatten når Orkland Ap skal konstitueres på Folkets Hus i Gjølme i Orkdal lørdag 10. februar.