Det er Høyres landsmøte som til slutt skal fastsette partiets standpunkt. Det skjer den første helgen i april. Innen tre uker etter det skal Stortingets helse- og omsorgskomité avgi sin innstilling om saken. Uansett Høyres standpunkt, kommer komiteen til å gå inn for å oppheve forbudet, skriver Aftenposten.

Regjeringspartnerne venstre og Frp er nemlig positive til donasjon og kan sikre flertall sammen med opposisjonen, mot Høyre. Både Venstres Carl-Erik Grimstad og Fremskrittspartiets Bård Hoksrud kommer til å stemme ja til eggdonasjon.

– Komiteen kommer til å si ja. Det vil i alle fall jeg bidra til, sier Grimstad. Han sier Venstre har markert sitt syn i saken for lenge siden og påpeker at spørsmålet ikke er omtalt i regjeringsplattformen fra Jeløya. Også Hoksrud vil gå inn for å tillate donasjon.

– Norsk helsevesen skal være proaktiv i bruk av gen- og bioteknologi, sier han.

– Det er ikke hvor Høyre lander som avgjør for Frps del. Vi har vår politikk på dette området, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi til Aftenposten. Han synes likevel det er naturlig å behandle spørsmålet i stortingsgruppen.