Giske gjør comeback i NRK-debatt

Avgått nestleder Trond Giske fronter Arbeiderpartiet på nytt når han torsdag kveld diskuterer kirkepolitikk i en direktesendt debatt på NRK.

For første gang siden sykemeldingen og metoo-varslene mot ham deltar Giske i en rikspolitisk TV-debatt, ifølge NRK.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det er første gang siden sykmeldingen og metoo-varslene mot ham at Giske deltar i en rikspolitisk TV-debatt, melder NRK.

I debatten møter han Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Jon Helgheim (Frp) for å diskutere kirkepolitikk i Vår Frue kirke i Trondheim.

LES OGSÅ: Holder debatt i Vår Frue kirke.

– En del av jobben

NTB har spurt Arbeiderpartiet om en kommentar fra Ap-leder Jonas Gahr Støre til Giskes comeback på TV-skjermen, men uten hell. I stedet er det partiets fraksjonsleder i familie- og kulturkomiteen, Kari Henriksen, som svarer.

– Trond Giske er tilbake i sitt verv som stortingsrepresentant. En del av dette arbeidet er å delta i debatter, og Giske har lang erfaring på dette politikkområdet, sier Henriksen.

Giske har hatt det politiske ansvaret for kirkesaker som statsråd i to perioder, senest som kulturminister mellom 2005 og 2009.

Lav profil

Etter at han vendte tilbake som stortingsrepresentant etter sykmelding 7. februar, har Giske ifølge NRK bare deltatt i én debatt i stortingssalen. Det skjedde onsdag da han stilte eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) spørsmål om finansiering av Frivillighetssentralen i spørretimen.

Trond Giske har ikke svart på NRKs henvendelser om saken.

På forsiden nå