– Vi anser oss fortsatt ferdige med bompengeforhandlingene, sier Frp-leder Siv Jensen

Venstre mener regjeringsforhandlingene om bompenger ikke er avsluttet. Vi anser oss fortsatt ferdige med forhandlingene, sier Frp-leder Siv Jensen.

  Foto: Ntb scanpix

Saken oppdateres.

– Det er vanskelig å kommentere på et innhold vi ikke kjenner, men Venstre har hatt to måneder på seg til å legge sine ting i bordet. Vi anser oss fortsatt ferdige med forhandlingene, sier Siv Jensen til NTB.

Venstres stortingsgruppe står fast på at regjeringsforhandlingene om bompenger ikke er avsluttet og ønsker å fortsette samtalene med de andre partiene.

– Venstre er en konstruktiv part. Vi er villige til å forhandle videre, sa finanspolitisk talsperson Abid Raja etter at et drøyt tre timer langt krisemøte mellom stortingsgruppen og partiledelsen ble avsluttet onsdag ettermiddag.

Venstre vil nå gi en tilbakemelding til de tre andre regjeringspartnerne om hva partiet mener må endres i løsningsskissen som ble lagt på bordet i helgen.

– Jeg kan forsikre alle om at vårt tilbakespill vil være bra for klimaet, luftproblematikken og trafikkproblematikken, sa parlamentarisk leder Terje Breivik etter onsdagens diskusjoner.

Detaljer ville han derimot ikke gi.

– Jeg diskuterer ikke konkrete ting i mediene, sa Breivik.

– Hva som er de konkrete tilbakemeldingene, kommer vi til å si til de tre andre samarbeidspartiene og ikke kringkaste før vi møter dem.

Frps landsstyre stilte seg søndag bak løsningsskissen og har i ettertid sagt at det er uaktuelt med nye forhandlinger om saken.

Skissen ble derimot avvist av Venstre.

Ropstad til Oslo

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad avbrøt onsdag sin valgkampturné på Sørlandet for å komme tilbake til Oslo, der bompengestriden raser.

Ropstad bekrefter selv overfor NTB at han onsdag ettermiddag setter kursen mot hovedstaden. Han satt i 15.40-tiden om bord på et fly på Kjevik i Kristiansand, klar til å ta av i retning Oslo.

KrF-lederen ønsker å være tilgjengelig i tilfelle det er behov for at regjeringspartiene møtes for å diskutere bompengesaken. Situasjonen synes svært hektisk etter at Venstres stortingsgruppe avsluttet sitt møte i 15-tiden onsdag.

Det er statsminister Erna Solberg som har bedt Ropstad om å komme tilbake til Oslo.

– Jeg kommuniserer fortløpende med mine partifeller. Men denne prosessen skal ikke trekke ut i tid på grunn av oss. Vi skal bidra til at vi får en løsning på denne saken. En løsning som er bra for miljøet og sikrer utbygging av kollektivtrafikk som bybanen i Bergen og som samtidig senker bompengebelastningen, som er vel høy enkelte steder, sier Ropstad til NTB.

På forsiden nå