Unge Venstre vil erstatte Grande med Rotevatn

Trine Skei Grande har ikke lenger Unge Venstres tillit som Venstres partileder. Ungdomspartiet vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder.

Unge Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Etter en prosess i landsstyret har vi spilt inn Sveinung Rotevatn som partileder og Guri Melby som første nestleder, sier Unge Venstres nestleder Kjersti Konstanse Løfors til NTB.

– Begge har vist at de er tydelige i viktige politiske spørsmål for Venstre, blant annet en offensiv klimapolitikk hvor vi kutter klimagassutslipp raskt, og en human ruspolitikk, sier hun.

Det er et samlet landsstyre i Unge Venstre som har kommet med sine innspill til valgkomiteen.

Det var NRK som først omtalte saken.

– Jeg stiller meg til disposisjon for valgkomiteen, sier Guri Melby til TV 2. Hun ønsker ikke å utdype overfor kanalen om det betyr at hun ønsker ledervervet, eller andre verv.

Guri Melby sier at hun stiller seg til disposisjon for valgkomiteen.  Foto: Vegard Eggen

 

Frist søndag

Rotevatn ønsker ikke å kommentere Unge Venstres innspill.

– Det er frist for å melde tilbake til valgkomiteen førstkommende søndag, og det skal jeg selvsagt gjøre, skriver han i en sms til NTB.

Venstre-profilen er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og sitter dessuten i partiets sentralstyre. Også stortingsrepresentant Melby sitter i dag i sentralstyret.

Dagens partiledelse har frist til 20. oktober med å gi valgkomiteen beskjed om hvorvidt de ønsker gjenvalg eller ikke.

Leder i Sogn og Fjordane Venstre, Jan Henrik Nygård, stiller seg bak ungdomspartiets forslag, ifølge NRK.

– Trenger ny retning

Venstres svake resultat i høstens kommune- og fylkestingsvalg har ført til diskusjoner og krav om utskiftninger i partiledelsen. Både Grande og nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik er på valg på Venstres landsmøte 19.–20. april neste år.

Unge Venstre ønsker seg et Venstre som er mer tydelig.

– Vi ser at mange velgere oppfatter Venstre som lite tydelige, og at det er vanskelig å se hva som er Venstres prosjekt. Unge Venstre mener vi trenger en ny retning for partiet fremover, sier Løfors.

Grande har ledet partiet siden 2010, mens Elvestuen og Breivik har hatt sine verv siden henholdsvis 2008 og 2012. Partilederen varslet allerede valgnatten at hun ønsker gjenvalg, mens ingen av de to nestlederne foreløpig har sagt offentlig om de ønsker gjenvalg eller ikke.

På forsiden nå