Naboer på Lade frykter fortetting

Ladebeboerne frykter det bygges både for tett og høyt. Derfor innkalte de til folkemøte.

Folkemøte: Øverst til venstre: Geirmund Lykke (KrF) og Geir Waage (Ap) stilte da 150 møttes på folkemøte på Lade. Øverst til høyre: Det bygges på Lade, her fra Lade allé. Nederst til venstre: Frank Christiansen, leder i FAU. Til høyre: Siri Ramberg Stavne, leder for Kontaktutvalget på Lade. 

Saken oppdateres.

I år passet Kontaktutvalget på Lade på å legge sitt årlige folkemøte før høstens kommunevalg.

- Tema i år er byutvikling, og da særlig fortetting. Vi må diskutere utbyggingen på Lade sett fra et helse- og miljøperspektiv, sier leder for Kontaktutvalget, Siri Ramberg Stav. Dette er tydelig et tema som engasjerer, tirsdagskveld møtte rundt 150 opp til folkemøte på Ringe museum. Veidekke og byplankontoret informerte om den nye bydelen Lilleby, og flere politiske parti fikk dele sine tanker om fremtiden for Lade som bydel.

- Mottoet vårt er: Et ord med i laget. Vi vil sørge for at ladebeboere får anledning til å komme med innspill og reaksjoner knyttet til bomiljø og helsekrav ved fortetting og store utbygginger, sier Ramberg Stav og trekker frem blant annet utbygging på Lilleby, idrettsanleggene, trafikksituasjonen og restaurantplaner i Djupvika.

Vil sikre trygg oppvekst

Frank Christiansen representerer Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Lade skole i Kontaktutvalget. Christensen vokste selv opp Lade og er nå familiefar her. Han er særlig opptatt av at barna i bydelen får en trygg oppvekst.

- Vi har det så godt her på Lade, vi er jo nesten bortskjemte. Vi har fortsatt noen store grønne lunger, vi har Ladestien og bademuligheter, og samtidig kan vi bare trille med sykkelen inn til Midtbyen. Det er klart vi ønsker å ivareta dette, og derfor er det viktig at vi får høre hva politikerne mener om bydelen vår før valget, sier Christensen.

At det bygges rundt ham på Lade vet Christensen ikke kan unngås.

- Jeg er positiv til utbygging, men det handler om hvordan det gjøres og at foreldre og skole blir hørt. Fortetting fører til mer trafikk, derfor må det ikke bygges for tett for vi må ha sikker skolevei for våre barn. Den nye superbusstrassen som kan komme må diskuteres grundig og også at det bygges så høyt, nå bygges det opp mot seks etasjer på Øvre Nyhavna. Vi må bruke de kanalene vi har til å bli hørt, sier Christiansen.

LES MER: Mener boligprosjektet blir som en berlinmur på Lade

LES MER: Kommunen eier ikke Innherredsveien

LES MER: Politikerne åpner for omkamp på Innherredsveien

Drar lasset sammen

Ladebeboerne har holdt seks folkemøter på like mange år.

- Skal vi bli hørt må vi samle oss. Vi må være et talerør i store utbyggingssaker, og det har vi i langt større grad blitt også. Nå får vi langt oftere høringsbrev, og vi presser på for at bydelen fortsatt skal være grønn, ha et godt bomiljø, være trafikksikker og ha idrettsanlegg. Alle må dra lasset sammen for å skape en god bydel, sier Ramberg Stav.

Partiene som møtte opp på folkemøtet var KrF, Høyre, Ap og MDG.

På forsiden nå