Rødts Astri Holm ut av bystyret

Røds bystyrerepresentant Astri Holm får i kveld fritak fra Trondheim bystyre.

Astri Holm blir erstattet av Jo Skårderud.  

Saken oppdateres.

Ordfører Rita Ottervik innstiller overfor bystyret på at Holm skal få fritak for sine kommunale verv av helsemessige årsaker.

Som ny representant for partiet kommer Jo Skårderud inn. Dermed vil den nye bystyregruppa til Rødt bestå av Arne Byrkjeflot og Jo Skårderud.

Meldte seg ut

Astri Holm var en av 20 i Rødt som i forrige uke meldte seg ut av partiet etter interne stridigheter omkring Arne Byrkjeflot og hans forhold til en ung kvinnelig partikollega. Styret i Trondheim Rødt ba i høst Rødt sentralt om å ekskludere Byrkjekflot fra partiet, men fikk ikke medhold. Dermed la styret ned sine verv. Siden har en rekke fremtredende medlemmer av partiet i Trondheim meldt seg ut.

Astri Holm har tidligere uttalt til Adresseavisen at hun ikke lenger kom til å sitte i samme bystyresal som Arne Byrkjeflot, og har siden saken ble kjent hatt forfall til alle møter i bystyret i Trondheim.

Nå har hun søkt om å bli fritatt fra sine verv, og ordføreren innstiller på at hun skal få det. Den erfarne politikeren Astri Holm har tidligere fire perioder bak seg som bystyrerpresentant.

Ny nestleder i helse

Vedtaket, som skal fattes i bystyret i kveld, innebærer at  Jo Skårderud blir ny nestleder i Helse- og velferdskomiteen.

Jo Skårderud blir ny vararepresentant nr.5 for representant 1-5 i Formannskapet.

Som konsekvens av dette blir Arne Byrkjeflot representant i Oppvekstkomiteen, og fortsetter som medlem av bystyret i Trondheim.

På forsiden nå