SV ute, Sp inne

Sps Heidi Greni er inne på Stortinget, mens SVs Snorre Valen er ute viser Adresseavisens meningsmåling for juni.

Snorre Valen (SV) gratulerer Heidi Greni (Sp) med fremgang på Adresseavisens partibarometer for juni. Valen er på målingen ute av Stortinget, men vil jobbe for at både SV og Sp kommer inn, på bekostning av Høyre eller Frp. 

Saken oppdateres.

- Gratulerer Heidi, dette er gode tall både for Sp og SV.

Med et solid kyss på kinnet markerer SVs Snorre Valen at han unner Heidi Greni fremgang på Adresseavisens meningsmåling for juni. Selv om fremgangen til Sp sørger for at det er Heidi Greni og ikke Snorre Valen som tar det niende direktemandatet, er Valen fornøyd med utviklingen.

- Vi har fremgang begge to, og det er jeg svært glad for. Kampen om plassene fra Sør-Trøndelag står ikke mellom SV og Sp. Jeg skal drive en valgkamp som jekker høyresiden ned i oppslutning. For meg er målet at både jeg og Heidi Greni skal på Stortinget, og at gjerne Per Sandberg (Frp) eller en av de tre fra Høyre ikke kommer inn, sier Valen.

– Dette ser veldig bra ut. Jeg kan ikke huske en måling der jeg har vært inne som direktemandat før. Svært hyggelige nyheter å ta med seg inn i sommeren, sier Heidi Greni.

Respons Analyses meningsmåling for Adresseavisen viser at Senterpartiet er inne med ett mandat hver fra både Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. Ap sliter i sør, men holder stand i nord. Fremgangen til Høyre har stagnert i begge fylkene, det samme er situasjonen for Frp. SV går frem i Sør-Trøndelag, men ligger an til et elendig valg i Nord-Trøndelag.

Ulv og jordvern

Heidi Greni erkjenner at hun har større utfordringer enn mer kjente politikerfjes i kampen om oppmerksomhet. Men hun er klar for en hard valgkamp for å sikre seg en fast plass på sørtrønderbenken.

- Alle de andre listetoppene er kjente stortingsrepresentanter, så det kreves litt ekstra innsats. Men det er jeg klar for. Jeg har engasjert meg i spørsmål omkring jordvern og boligbygging i det siste, og har fått mye positiv tilbakemelding på det. Folk, også langt utenfor landbruket, er opptatt av at vi skal ha tilgang til trygg og norsk mat og en viss grad av selvforsyning. Det kan være noe av forklaringen på fremgangen, sier Greni.

I de siste ukene har ulvedebatten herjet i Sør-Trøndelag, og Heidi Greni har vært tydelig på at rovdyr ikke må ødelegge for beitenæringen. Hun utelukker ikke at det kan ha ført til et oppsving på målingene.

- Rovdyr opptar mange av våre velgere, og vi må få kontroll på rovdyrene dersom vi skal produsere mat i Norge. Beiteressursene i utmarka kan ikke stå urørt, derfor må vi gjøre noe, sier hun.

Glad for fremgang

Snorre Valen er tilfreds med at SV øker med ett prosentpoeng siden målingen i mars, og føler seg sikker på at trenden skal fortsette slik at han sikres fire nye år på Stortinget.

- Velgerne i Sør-Trøndelag er radikale og fornuftige mennesker. Jeg skal snakke om miljø og rettferdighet i hele valgkampen, og når alvoret nærmer seg er jeg overbevist om at flere vil tenke gjennom hva som skjer med landet vårt dersom Høyre og Frp kommer i regjering, sier Valen.

- Faktisk så kan hele regjeringsspørsmålet avgjøres av velgerne i Sør-Trøndelag. Dersom både jeg og Heidi Greni kommer inn på Stortinget, på bekostning av noen fra Høyre eller Frp, kan det sikre fortsatt rødgrønt flertall på Stortinget, sier Valen.

Både Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) ser ut til å vind i seilene. I Sør-Trøndelag har MDG størst fremgang av samtlige partier med 2,3 prosentpoeng siden februar. Selv om det er langt frem til en mandat, kan dagens måling tyde på at de aller minste partiene nå opplever en medvind.


Inne: Heidi Greni (Sp) 

Inne: Heidi Greni (Sp) 

Inne: Elin Agdestein (H) 

Inne: Elin Agdestein (H) 

Inne: Eva Kristin Hansen (Ap) 

Inne: Eva Kristin Hansen (Ap) 

Inne: Arild Stokkan-Grande (Ap) 

Inne: Arild Stokkan-Grande (Ap) 

Inne: Ingvild Kjerkhol (Ap) 

Inne: Ingvild Kjerkhol (Ap) 

Inne: Torhild Aarbergsbotten (H) 

Inne: Torhild Aarbergsbotten (H) 

Inne: Linda Hofstad Helleland (H) 

Inne: Linda Hofstad Helleland (H) 

Inne: Per Sandberg (Frp) 

Inne: Per Sandberg (Frp) 

Inne: Trond Giske (Ap) 

Inne: Trond Giske (Ap) 

Inne: Jorodd Asphjell (Ap) 

Inne: Jorodd Asphjell (Ap) 

Inne: Frank Jensen (H) 

Inne: Frank Jensen (H) 

Inne: Marit Arnstad (Sp) 

Inne: Marit Arnstad (Sp) 

På forsiden nå