Frem til 6. september kan du avlegge din forhåndsstemme til stortings- og samtingsvalget 2013. I Trondheim kan du gjøre dette ved hovedbiblioteket i byen eller i en av bibliotekfilialene.

SE HVORDAN DU GJØR DET I VIDEOEN OVER

- Det eneste du trenger er legitimasjon. Det er fint om folk også tar med valgkortet man har fått tilsendt. Da går det raskere, men det er ingen krise om du ikke har det med, forteller valgarbeider Bjørnar Gammelsæter ved Trondheim folkebibliotek.

Mange muligheter

Her kan du forhåndsstemme i Trondheim: Trondheim bibliotek, Saupstad bibliotek, Risvollan bibliotek, Moholt bibliotek, Byåsen bibliotek og Heimdal bibliotek. Fra 2.-6. september kan du også forhåndsstemme ved City Syd, City Lade NTNU Gløshaugen, NTNU Dragvoll og Øya Helsehus.

Ambulerende valgurne

De som er syke eller uføre og ikke har mulighet til å komme seg til et valglokale kan søke om å få stemme hjemme.

- Vi har folk med en ambulerende valgurne som kommer hjem til de som har behov for det. De er også innom sykehjem og andre institusjoner slik at alle som vil kan få avgitt sin stemme, forteller Gammelsæter.

Les mer om forhåndsstemming på Trondheim kommune sin nettside.

- Greit å være ferdig med det, mente Mariann Auvi. Hun var en av mange som forhåndsstemte ved biblioteket i Trondheim mandag.
I Sør-Trøndelag er det i alt 17 partier å velge mellom. Foto: Adresseavisen