OPPDAL: – Tro meg, dette her er stort for meg. Det er mye større for Oppdal enn det er å åpne et hotell i Stockholm for Stockholm. I og med at det er større for Oppdal, er det også større for oss. Man skjønner på responsen hva dette betyr, og vi er mennesker vi, som synes det er gøy at folk synes det er gøy og er entusiastiske, sier hotellkongen Arthur Buchardt til adressa.no

Han er strålende fornøyd med åpningen av sitt aller nyeste hotell og røper at han er klar for flere investeringer i fjellbygda.

Stor dag for Oppdal

- Dette er en liten dag for menneskeheten, men en stor dag for Oppdal, sa Arthur Buchardt, under åpningssermonien i kveld.

Ordfører Ola Røtvei fikk æren av å åpen hotellet med å kløyve ei skiferplate og etter kort tid kunne han erklære Skifer Hotel for offisielt åpnet. Ordføreren innrømmet at han trodde det var en spøk da en mann som presenterte seg som Arthur Buchardt ringte og sa han ville bygge hotell i Oppdal for fire år siden. Men det viste seg å stemme, men det var en vanskelig tid, ikke minst for hotellinvestoren Arthur Buchardt, som var kreftsyk.

800 personer på åpningen

- Men heldigvis overlevde jeg. Hadde jeg daua, ville ikke dere ha stått her i kveld, sa Buchardt i sin tale til stor applaus. konstruktive mottakelsen han fikk i bygda.

Norges andre rikeste person tok ikke privatflyet til Oppdal for være tilstede på åpningen av hotellet har investert i sammen med sin partner Bjørn Ove Ansnes samt Anders og Arthur Buchardt. I alle fall var han ikke å se under åpningen, som 800 personer overvar. Røkke inspiserte derimot hotellet for noen dager siden, og var svært fornøyd med det han fikk se.

Før festen startet inne i det nye hotellet, ble hotellet åpnet med et fyrverkeri som ellers bare er å se når Norge nest rikeste mann, Kjell Inge Røkke, feirer nyttår i Oppdal.

Les mer om åpningen i torsdagens utgave av Adresseavisen.

Hotelldirektør Rune Nordstokke (f.v.), Arthur Buchardt, Anders Buchardt og ordfører Ola Røtvei åpnet Oppdals nyeste hotell klokken 20.10 i kveld. Foto: LUDVIG KILLINGBERG jr.
Nysnøen dannet en vinterlig ramme rundt Oppdals nye hotell. Foto: LUDVIG KILLINGBERG jr.