- Saken er henlagt, idet straffbart forhold ikke er bevist, skriver kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune ved Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Den 15. august ble en tre år gammel gutt skadet etter at bilen han satt i trillet ut i elva Gaula i Melhus. Bilen sto parkert utenfor en Rema 1000-butikk. Ifølge politiet er det flere forhold som fikk bilen til å trille ut i elva.

Her kan du lese hva som skjedde da bilen med treåringen havnet i vannet

- Bilen sto i gir uten håndbrekk på, og helning på stedet var 1-2 grader. Tester på bilen utført i ettertid viser at bilen starter å rulle når helningen er større. Den aktuelle bilen hadde høy kilometerstand, slik at det var en del «lekkasje» fra trykket i sylindrene/motoren. Det var dessuten vind på Melhus den aktuelle dagen, og ifølge informasjon fra meterologisk institutt kan det ikke utelukkes at det var lokale sterke vindkast på ulykkesstedet. Forholdene antas sammen å ha forårsaket ulykken, opplyser politiet.

Det er bilsakkyndige i Statens vegvesen som har undersøkt bilen.

Gutten trenger ro

Den tre år gamle gutten satt fastspent i baksetet på bilen, bak førersetet. Gutten ble liggende i vannet i cirka 30 minutter før han ble reddet ut.

- Gutten er utskrevet etter behandling ved St. Olavs Hospital. Det går bra med gutten. Han trenger fremdeles ro og skal til nye kontroller, skriver politiet.

- Vi er veldig glade

Trønderbladet var i kontakt med familien da gutten ble utskrevet fra sykehuset og uttrykte at de var svært glade for at det gikk så bra med sønnen.

– Vi er veldig glade, og vi vet at det er en utrolig historie, sa faren til Trønderbladet.