Mann (18) og kvinne (19) døde i bilulykke

Personbil kolliderte med en lastebil ved Slørdalen på fylkesvei 714 i Snillfjord.

Det skal ha vært vinterføre med snø- og isdekke på stedet da ulykken skjedde.  Foto: JOHN ØYSTEIN BERG

Saken oppdateres.

- Det jeg kan si er at det dreier seg om en alvorlig trafikkulykke. En kollisjon mellom en lastebil og en personbil, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Klokken 00.45 bekrefter politiet at to personer omkom i ulykken. Begge satt i personbilen, skriver operasjonssentralen på Twitter.

- Det dreier seg om to unge personer. Han var 18 og hun var 19. Pårørende er varslet, sier operasjonsleder Runde Brandmo.

Begge de omkomne vil bli obdusert.

Snø og is på veien

Politiet meldte om ulykken via Twitter klokken 16.25. Ifølge vitner på stedet var brannvesen og ambulanse på plass kort tid etter ulykken, mens lang utrykningsvei gjorde at politiet kom senere.

LES OGSÅ: De omkomne kom fra Hitra

Det var totalt tre personer i de to kjøretøyene. I lastebilen satt det én person, mens det satt to personer i personbilen.

Foreløpige undersøkelser tyder på at personbilen havnet på tvers, og at lastebilen traff den i siden. Én person ble fraktet til sykehus med luftambulanse.

Stengt i flere timer

Lastebilsjåføren betegnes som fysisk uskadd, og vil bli fulgt opp av Norges Lastebileier-Forbund. Han fikk ikke førerkortet beslaglagt.

Ifølge Vegtrafikksentralen skal det ha vært vinterføre på veien, med snø- og isdekke. Dette opplyser også politiet.

Veien ble stengt i flere timer etter ulykken, og det oppsto lange køer uten omkjøringsmuligheter. Noen valgte derfor å snu og kjøre tilbake dit de kom fra, mens andre satt i bilen i flere timer.

Årsaken ikke kjent

En av grunnene til at veien var stengt, var at politiet gjennomført undersøkelser på stedet. Veien ble åpnet igjen i 22-tiden.

Årsaken til ulykken er ifølge operasjonslederen ikke kjent.

- Personbilen var truffet i siden, mens lastebilen var truffet i fronten. Ut over det vet vi ikke hva som har skjedd, sier Sagen til Adresseavisen

Det oppsto lange køer i området etter ulykken. 
        
            (Foto: Mia Isabel Trøen)

Det oppsto lange køer i området etter ulykken.  Foto: Mia Isabel Trøen

På forsiden nå