I 4-tiden melder politiet at brannen skal være slokket, og at det nå jobbes med å kjøle ned brannstedet.

Klokken 00.20 natt til tirsdag fikk nødetatene melding om brann i en bygning på Brekstad i Ørland kommune.

Ifølge politiet er åtte personer evakuert fra gården der det brenner. I tillegg er det rundt sju personer fra nærliggende bygninger som er evakuert. En garasje-/verkstedbygning skal være overtent og det var innledningsvis fare for spredning.

- Det ser ut til at vi har klart å begrense brannen til verkstedet. Det var fare for spredning til bolighus og en låve, men det ser ut til å ha berget, sier brannmester Tor Arne Malm ved 110-sentralen i Trondheim.

Ifølge politiet skal det også være boenheter i bygningen som brant i natt.

Acetylenflasker i bygget

Brannvesenet opplyser til Fosna-Folkets reporter på stedet at det er eksplosjonsfare som følge av brannen. Det høres stadig smell fra brannstedet.

- Det er snakk om noen acetylenflasker i bygningen som gjør arbeidet litt vanskelig. Noen har allerede eksplodert, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det er også disse flaskene som gjør det vanskelig for brannvesenet å få kontroll over brannen.

- Totalt er det ni slike flasker i bygningen, og vi tror fire av disse har eksplodert. Mannskapene holder seg på trygg avstand og kjøler ned flaskene, sier brannmester Malm.

Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannstedet.

Mannskaper fra flere stasjoner

Mannskaper fra både Brekstad, Bjugn og flyplassen er på stedet. Totalt dreier det seg om minst fire brannbiler.

- Vi har god hjelp i brannbilene fra flyplassen. Disse har store vannkanoner som kan sende vannet over lang avstand, sier Malm.

Kriseteam varslet

Åtte av personene som ble evakuert skal være bosatt på gården. Ifølge politiets opplysninger har de kommet uskadd fra brannen, og skal selv ha klart å skaffe seg alternativ oppholdssted.

- Vi har imidlertid varslet kommunens kriseteam. De er på stedet og kommer til å ta vare på de evakuerte. Naboene som er evakuert blir sendt til fjordhotellet på Brekstad, sier Brandmo.

Politiet har foreløpig ikke noen formening om brannårsaken. Det vil i løpet av tirsdagen bli tatt en vurdering på når man kan gjennomføre krimtekniske undersøkelser av brannstedet.

Det ble opprettet en stor sikkerhetssone, og mye av slokkingsarbeidet foregikk fra avstand. Foto: Alexander Killingberg, Fosna-Folket
Det befinner seg flere flasker med acetylen i en av bygningene som brenner. Foto: Alexander Killingberg, Fosna-Folket