Rådmannen i Tydal fikk sparken

Lars-Erik Moxness er ferdig som rådmann i Tydal.

Saken oppdateres.

Tydal kommune melder i en pressemelding, at arbeidsforholdet til rådmannen Lars-Erik Moxness opphører med umiddelbar virkning.

Det ble klart etter et ekstraordinært kommunestyremøte tirsdag. Moxness har vært rådmann i Tydal siden april 2014.

- Det er ingen annen begrunnelse enn at vi ikke har tillit til han som administrasjonsleder lenger, sier Ole Bjarne Østby, ordfører i Tydal til Nea Radio. Ordføreren ønsker ikke å utdype begrunnelsen for oppsigelsen.

Lars-Erik Moxness mener oppsigelsen er usaklig, og at dette vil føre til etterspill.  

- Saklighetskravet i en oppsigelse gjelder uansett hvilken avtale rådmannen har gjort med kommunen. Jeg oppfatter det helt klart som usaklig. Når det er sagt så er det sånn at når en ordfører har sagt at han ikke har tillitt til rådmannen, så går det heller ikke an å fortsette som rådmann. Det må være tillit mellom rådmannen og politisk nivå, sier Moxness til radiokanalen.

Heidi Horndalen er konstituert som rådmann.

På forsiden nå