NSB Trønderbanen får natur- og miljøpris

- Inspirasjon til å fortsette i samme spor, sier lederen for Trønderbanen.

NSB Trønderbanen tildeles i år Trønders Natur og miljøpris.  Foto: LARS GISNÅS

Saken oppdateres.

NSB Trønderbanen tildeles i år Trøndersk Natur og miljøpris. Prisen får de for sitt bidrag til å få ned biltrafikken i regionen.

- Dette er veldig hyggelig og en stor ære. For oss er dette en anerkjennelse for jobben vi har gjort, sammen med samarbeidspartnerne, for å utvikle togtilbudet. Samtidig blir det lagt vekt på at vi får flere kunder. Vi har i år hatt en økning på 14 prosent, det er vi glade for, sier leder for Trønderbanen, Asle Nordbotten, og legger til at han må skryte av medarbeiderne står på hver dag for kunden.

Det er Naturvernforbundet i Nord- og Sør-Trøndelag som står bak prisen.

Les også: Flere og flere bruker togene på Trønderbanen

- Lettere å pendle

I juryens begrunnelse står det:

«NSB Trønderbanen har utviklet seg til å bli en sterk merkevare og framstår for stadig flere som et fullgodt, pålitelig og punktlig alternativ til privatbil. Trønderbanen har de siste årene hatt en sterk passasjervekst og tilbudet er nå endelig utvidet også til Melhus.

Trønderbanen bidrar til å få ned bilbruken i regionen. Trønderbanen gjør det også lettere for mange å pendle, ikke minst til Trondheim, noe som reduserer utbyggingspresset og gjør det lettere å unngå nedbygging av dyrket jord og naturområder».

Juryen har bestått av Ottar Michalsen og Arne Moxnes.

Les også: Trønderbanen lover raskere reisetid (PLUSS)

Inspirasjon

Naturvernforbundet håper prisen vil være en inspirasjon til det videre arbeidet med elektrifisering og dobbeltspor.

- Dette er helt klart inspirasjon til å fortsette med å utvikle Trønderbanen. Det er Jernbaneverket som har ansvaret for elektrifisering og dobbeltspor, vi har operatører som er klare til å kjøre så fort dette er ferdig, sier Nordbotten.

Les også: Elveredder fikk pris

På forsiden nå