Statens vegvesen har laget forslag til reguleringsplan for ny firefelts E6 fra Kvål til Hovin. Prosjektet omfatter 4,6 kilometer vei, planskilt kryss ved Hovin, og parkeringsplasser med holdeplasser i tilknytning til krysset. Hele veiutbyggingen består av 66 kilometer ny E6.

Uklart om byggestart

Planlagt ny E6 fra Gyllan til Røskaft i Melhus følger trasé for eksisterende E6 med utretting av svinger og nødvendig parallelt veinett for gående, syklende og lokal trafikk. Ny E6 skal heves i forhold til eksisterende E6, slik at den blir liggende over nivået for 200-års flom.

- Dette er en av utbyggingene det nye nasjonale veiselskapet fikk ansvar for fra 1. januar i år. De skal foreta en prioritering mellom de åtte prosjektene de har overtatt ansvaret for, sier Lars Bjørgård, prosjektleder i Statens vegvesen.

Ferdigprosjekter i år

Målet for prosjektet er å øke trafikksikkerheten. Redusere reisetida og bedre fremkommeligheten, og legge til rette for overføring av lokal persontrafikk til kollektivtrafikk. Dagens E6 er en tofelts veg som stedvis har nedsatt fartsgrense. Midtrekkverk mangler. Vegen er ulykkesbelastet og oppfyller ikke dagens krav til vegstandard for riksvegnettet.

- Fire av seks reguleringsplaner for prosjektet er ferdig utarbeidet og oversendt de berørte kommunene. Målet er at dette planarbeidet skal være ferdig i løpet av året, sier Bjørgård.