Neste vinters snø gir tåkelokk

Her produseres snøen for neste skisesong i Oppdal.

Det er snøkanonene i Kåsen som skaper bekymringene for folk i boligområdene i sentrum. Siden kuldegradene kom, har snøproduksjonen ført til at det har lagt seg et tåkelokk over sentrum, og dette har skapt bekymringer blant innbyggerne.  Foto: Ludvig Killingberg

Saken oppdateres.

Snøkanonene går også fredag for fullt i skibygda, både i alpinbakkene og i langrennsløypene i Kåsen, ikke langt fra Oppdal sentrum. Mellom 120 og 150 kubikk i timen produseres i Kåsen, hvor ski- og skiskyttergruppa i Oppdal idrettslag produserer snø på høygir.

Til sammen 15 000 kubikk skal nå produseres til kommende skisesong – og skal pakkes ned under 40 centimeters flislag for å få til skiåpning i oktober/november 2016.

Bakdelene er at dette gir et tåkelokk over Oppdal, deler av Oppdal rimes ned – og folk med luftveisproblemer kan få forverret tilstand.

- Det er vann under høyt trykk som gir denne dampen. Det er ikke noe mer farlig enn det. Snøen vi nå produserer skal lagres til neste år. Snøen skal dekkes under flis gjennom våren og sommeren, og sikre at vi får en tidlig sesongstart til neste sesong, forteller anleggsansvarlig Ståle Flotten til Adresseavisen.

Lokalavisa Opp har tidligere skrevet om at personer med luftveisinfeksjoner plages ekstra av snøproduksjonen, men dette avviser Flotten.

- Vi har ikke hørt om noen som får problemer med snøproduksjonen, men kan ikke utelukke at slik produksjon kan gi ekstra plager for enkelte. Men dette er ikke noe vi har fått konkrete tilbakemeldinger på, sier Flotten.

 
        
            (Foto: Ludvig Killingberg)

  Foto: Ludvig Killingberg

På forsiden nå