14-åringen nektet først å forklare seg etter episoden, men skal nå ha forandret mening.

- Gutten har signalisert at han vil la seg avhøre. Det vil skje som et vanlig mistenkt-avhør på Barnehuset på fredag, sier politiadvokat Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt.

- Betydelig vold

21. desember rykket flere politipatruljer til Orkdal etter melding om en alvorlig voldsepisode.

En jente i barneskolealder ble funnet skadd. Hun ble sendt til behandling på St. Olav Hospital. Vang har tidligere opplyst at jenta ble utsatt for betydelig vold, og at hun hadde skader i hoderegionen. Hun ble utskrevet fra sykehuset på lille julaften og har trolig ikke fått varige mén. Jenta oppsøkte selv hjelp etter å ha blitt utsatt for volden. Hun pekte også ut en gjerningsmann. Politiet har tidligere opplyst at den siktede gutten og jenta kjenner hverandre fra før, men at de ikke er i slekt. Begge er hjemmehørende i orkdalsregionen.

Vurderer å gi mer opplysninger etter avhør

Nøyaktig hva som skjedde i forbindelse med voldsepisoden er foreløpig uklart. Politiet har så langt holdt kortene tett til brystet, og har heller ikke villet opplyse om det ble brukt våpen eller andre gjenstander i forbindelse med voldsutøvelsen mot jenta.

Den fornærmede ble avhørt ved Barnehuset i forrige uke, men politiadvokat Vang ønsker ikke å gi detaljer fra avhøret av henne. Mer opplysninger om saken vil eventuelt tidligst bli gitt om en uke, etter at den siktede 14-åringen er avhørt, opplyser politiadvokaten.

14-åringen ble tatt hånd om i en politiaksjon etter hendelsen. Siden han er mindreårig kan han ikke straffeforfølges. Politiet har tidligere opplyst at det sentrale åstedet i saken er utendørs. Kriminalteknikere gjorde undersøkelser etter voldsepisoden. I tillegg gjorde to politihunder søk i terrenget.

Mange avhør: Lensmann Tor Kristian Haugan fortalte at nærmere ti personer var avhørt i løpet av det første døgnet i forbindelse voldssaken i Orkdal. Foto: GLEN MUSK