Trønder-Avisa forteller en meget spesiell historie om familien Al Alaf på Steinkjer som mistet katten sin i flukten fra Irak. Torsdag ble katten gjenforent med familien. Til stede ved begivenheten var den velrenommerte britiske storavisen The Guardian. Familien tok med seg den knapt tre år gamle hannkatten Kunkush da de flyktet fra IS-kontrollerte Mosul. De krysset Middelhavet og kom i land på den greske øya Lesvos i slutten av oktober. Men Kunkush hoppet ut av kurven sin og forsvant. Familien reiste videre til Norge, mens katten havnet i Berlin etter å ha blitt tatt hånd om av frivillige.

De frivillige tok kontakt med reporter John Domokos i Guardian for å lage en etterlysning. Før han rakk det, gjenkjente moren i Al-Alaf-familien katten Kunkush fra en etterlysning som allerede lå på internett. Journalisten bestemte da for å dra til Steinkjer for å dokumentere gjenforeningen. Det ble en hjertelig og tårevåt affære, særlig for barna i familien.

– Sjefene mine tenker nok at jeg er gal som reiser til Norge for å lage en historie om en katt. Men det er ikke bare en historie om en katt. Den handler også om flukt, og frivilliges innsats, sier Domokos til Trønder-Avisa.

Ungdommer utvist fra Kimen

Fire ungdommer er utvist fra kulturhuset Kimen for ulike perioder, melder Sjørdalens Blad. Til sammen møtte seks ungdommer sammen med foreldre og foresatte opp på lensmannskontoret torsdag ettermiddag. Den lengste utvisningen gjelder for tre måneder. Representanter fra kommunen og kulturhuset var til stede på møtet, i tillegg til politiet.

Disse reaksjonene har ikke sammenheng med de videofilmede voldsepisodene den siste tiden, selv om en av de seks skal ha vært involvert i disse. Utvisningen blir begrunnet med dårlig oppførsel i kulturhuset og mangel på respekt overfor voksne. Politiet, kommunen og kulturhuset er opptatt av at ungdommene må få hjelp fremfor å bli utstøtt, heter det i artikkelen. Ungdomskontakten, politiet, skoler og foreldre skal alle samarbeide med tiltak i tiden som kommer.

Legger ned skole i Roan

En stort antall tilhørere, særlig fra Bessaker og Vik-området, møtte fram for å følge den politiske sluttbehandlingen om Vik-Bessaker skole torsdag, skriver Fosna-Folket. Politikerne besluttet at skolen skal legges ned fra 1. august i år og at skolekretsen slås sammen med Brandsfjord skolekrets. 11 av kommunestyremedlemmene stemte for nedleggelse, seks imot.

Dragrace på Frøya

Det blir fartsfest i pinsehelga når Islanders Classic Car Club, NMK Frøya og andre klubber i Midt-Norge arrangerer et tredagers dragrace, skriver Hitra-Frøya. Avisen siterer Facebook-siden til Midt-Norsk Dragraceweekend 2016: «Vi kjører 1/8 mil (201 meter), på preppet bane selvfølgelig». Motorsportmiljøet på Frøya har selv utøvere som har hevdet seg høyt i internasjonale konkurranser. Nå får de sjansen til å prøve seg på hjemmebane. Avisen skriver at det vil bli kjørt både motorsykkel og bil under arrangementet. I tillegg inviteres snøscooter og Juniorbike 8 og 11 år.

Politikontroll i stillongs

Ifølge Aura Avis avis ble det en svett dag for politiet under UP-kontrollen i Sunndal tirsdag denne uken. 20 bilførere ble ilagt bøter for til sammen 30.000 kroner. Men det var ikke bare travle bilister som gjorde det hett for politiet. Avisen kan fortelle at UP-patruljen var iført stillongs, og med ti plussgrader ble det en temmelig varm affære. – Det ble en svett dag, kan politiførstebetjent Tor Rovik opplyse til avisen.  De stillongsantrukne politifolkene skrev ut gebyrer for 12 førere som måtte ut med 1500 kroner for manglende bruk av bilbelte. Åtte fikk forenklet forelegg på 1300 kroner for bruk av håndholdt mobil.