- Den som fyller sitter på passasjersiden, og har hettegenser på. Det gjør det vanskelig for oss å se hvem det er på overvåkingskameraene våre, sier Frode Langseth.

Mye etterarbeid

Han er innehaver av Best-stasjonen i Selbu, og har opplevd tre tilfeller av bensintyverier den siste tiden. Sist gang var søndag kveld da en Opel Vectra stoppet, og passasjereren hoppet ut av bilen og tanket opp.

- Klokka 22.15 ble det fylt bensin for 745 kroner. De to andre gangene ble det fylt for drøye 1700 kroner. Skiltene er de samme, men satt på en annen type Opel. For oss er det mye penger, og i tillegg er det mye etterarbeid, sier han.

Men det er ikke bare i Selbu tyvene har vært på ferde. Lørdag kveld ved 20.30-tiden dukket samme Opel Vectra opp på Statoil Lundamo. Etter å ha fylt for 850 kroner stakk bilfører av.

Tilknytning til Selbu

- Det er så utrolig unødvendig. En ting er summen av bensin, men det er så mye i etterkant som tar tid og ressurser. Konsekvensen kan bli forhåndsbetaling slik det er på enkelte stasjoner på Østlandet, sier innehaver Tom Roger Stamnli, som anmeldte saken til Melhus lensmannskontor tirsdag morgen.

Politiførstebetjent ved Selbu lensmannskontor, Morten Kulseth sier at politiet har noen spor å gå etter.

- Det er grunn til å tro at personene har en viss tilknytning til Selbu, men ettersom det har skjedd på Lundamo også er de ikke bare knyttet hit, sier han.

Mange tips

Langseth la mandag morgen ut bilder av bildene på Facebook-siden til bensinstasjonen. Det har gitt mange tips.

- Vi har hatt fantastisk god hjelp, og vil takke for at folk bryr seg. Nå får vi bare håpe de skyldige blir tatt, sier han.

- Opplever dere dette ofte?

- Det skjer at folk ikke betaler, men stort sett er det fordi man glemmer å betale. Det her er noe helt annet. Her vil ikke personene bli oppdaget, sier Stamnli.

Ifølge Statens vegvesen er bilen som skiltet sto på blitt avregistrert 4. februar i år. Adresseavisen har vært i kontakt med personen som hadde bilskiltet tidligere. Han stiller seg uforstående til hva som har skjedd.

Frode Langseth er innehaver av Best-stasjonen i Selbu. Foto: Privat