Fire mann fra Trønderenergi jobbet til klokka tre natt til onsdag, for å få i gang strømnettet i Melhus, etter at en bilist som drev øvelseskjøring ødela en nettstasjon. Sjåføren mistet kontrollen på bilen og kjørte inn i nettstasjonen og en husvegg, før bilen stoppet.

Les også: Øvelseskjørte ulovlig i Trondheim

Omfattende skader

- Vi måtte leie inn gravemaskin til å grave frem høyspentkablene hvor kabelavslutningene var ødelagt. Kablene måtte skjøtes, i tillegg ble det byttet transformator og brytere, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønderenergi.

Arbeidet er gjort provisorisk, for hele nettstasjonen må byttes ut.

Les også: Krasjet med husveggen og endte inn i soverommet

Uvanlig ulykke

- Det er sjelden nettstasjonene våre påføres ytre skader, sier Wuttudal. Brann eller lynnedslag er vanligvis det som setter nettstasjoner ute av drift.

Se video: Her slår lynet ned i trafoen

Det var like etter klokka 17 tirsdag ettermiddag at politiet fikk melding om uhellet.

- Det er snakk om øvelseskjøring opplyste operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved politiet i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

Kostbar smell

Kostnadene som følge av skadene på strømforsyningen har Trønderenergi ennå ikke fått oversikt over. Over påske vil en ny nettstasjon bli bestilt.

– Vi regner med at dette blir en forsikringssak, men avventer politiets etterforskning. Akkurat nå synes vi mest synd på kundene som ble berørt, i tillegg til de som var involvert i uhellet, sier kommunikasjonsrådgiveren i Trønderenergi.

Mangler bredbånd

Mange kunder har i formiddag kontaktet Trønderenergi fordi de fortsatt mangler internett.

- Dette er Get sitt ansvar. Vi har prøvd å komme i kontakt med Get, men uten å lykkes, opplyser Wuttudal.