Turisthyttene opplever kraftig nedgang i besøkstallene denne påska, melder NRK Trøndelag.

– Nedgangen er enorm. Det er veldig trist, sier vertskap Turid Strickert ved Nedalshytta i Sylan til NRK. Denne hytta har hatt 83overnattingsgjester så langt i år, noe som er en nedgang på 48 prosent fra i fjor. For alle hyttene i Sylan er nedgangen på 60 prosent. De fleste av Trondhjems turistforenings seks betjente hytter har opplevd betydelig besøksnedgang. Ifølge daglig leder Frode Støre Bergrem i turistforeningen, er påsken blitt en marginal tid for hyttene.

– Det skal ikke mye dårlig vær til før besøket reduseres kraftig. Samtidig er det så verdifulle frilufttradisjoner knyttet til påska, at vi bare må leve med nedgangen, sier han til NRK.

Var dette årets første flott?

Janniche Aunan fra Frosta lurer på om hun ka funnet årets første flott på katten Anne skjærtorsdag, skriver Trønder-Avisa. For noen år siden fikk hennes datter borreliose-infeksjon på grunn av flåttbitt. Dermed er hun ekstra nøye med å sjekke etter det lille insektet. Hun sier til Trønder-Avisa at hadde håpet trøndervinteren denne gangen skulle legge en demper på flotten. Isteden fant hun en flott på nesten en centimeter på katten sin.

Rolig påske for Nord-Trøndelag Røde kors

Så langt i på påsken har det vært ni leteaksjoner på landsbasis, men i Nord-Trøndelag har det kun vært mindre aksjoner, skriver Namdalsavisa. Vaktleder Sten Johansen ved Infosentralen til Nord-Trøndelag Røde Kors tror været, i tillegg til at folket er mer vant til naturen, er grunnen til at det har vært få hendelser i fylket så langt i påska.

– Det har vært noen tilfeller av sykdom og mindre skader, men vi har kun hjulpet til med å få fraktet folk til nærmeste bilveg. Her i distriktet har det ikke vært noen behov for bistand, forteller han.

Lovlig høy eiendomsskatt

Enkelte innbyggere og hytteeiere i Rinndal har den siste tiden prostestert på satsen kommunen har satt når de i år innfører eiendomsskatt på bolig- og fritidseiendommer, skriver Avisa Sør-Trøndelag. Men satsen på 4,5 promille er lovlig, sier Bjørnar Nordlund ved byggesakskontoret til Rinndal kommune. De som har tatt kontakt med kommunen påpeker at satsen ifølge loven ikke får være høyere enn to promille når skatten innføres for første gang. Men kommunen har, ifølge Nordlund, forsikret seg om at den regelen ikke gjelder all den tid kommunen har hatt eiendomsskatt på verker, bruk og næringseiendommer i flere år.

Setter inn ekstra ferge

Fjord1 mener tre ferjer skal kunne ta unna den verste påsketrafikken andre påskedag, skriver Fosna-Folket. Mellom 11 og 18 mandag setter Fjord1 inn tre ferger på sambandet Flakk-Rørvik. Operativ leder i Fjord1 Karstein Holm sier til avisen at det er i dette tidsrommet det vanligvis er mest trafikk og at ekstrakapasiteten vil ta unna det meste av kø.

Isfiskedag på Gåvålivatne

Opdalingen har vært på isfiskedag på Gåvålivatnet i Oppdal skjærtorsdag sammen med veldig mange andre. Det er idrettslaget i Drivdalen som får tjent viktige kroner til drifta ved å selger isfiskehull på Gåvålivatnet og parkering på Grønbakken. I år ble hele 230 fiskehull ble solgt. Are Haukås dro opp den beste fisken, ifølge avisa. Fangsten veide 570 gram.

Sushi-restauranten glapp

Det blir ingen sushi-restaurant i sparebankbygget i Kirkegata i Levanger sentrum, skriver Innherred. Kent O. Ferstads i Mintage sushi fikk ikke i havn forhandlingene med gårdeier Ivar Koteng. Etter kommunen gikk med på å omdisponere en del av tredjeetasjen i det tidligere Bøndernes Hus, strandet angivelig forhandlingene på grunn av kostnader for ombygging. Ferstad sier imidertid at han ikke gir opp Levanger, men leter etter nytt lokale.

Melhusbrua blir mal for nye bruer

Den 400 meter lange Melhusbrua skal være mal for andre bruer som skal bygges over Gaula når E6 mellom Melhus og Ulsberg skal bygges ut, skriver Trønderbladet.  Årsaken er ganske enkelt at Statens Vegvesen er godt fornøyd med Melhusbrua som ble åpnet i 2005 som en del av tverrforbindelsen mellom Melhus sentrum og Gimse, og er en del av fylkesveg 708.