Drapstruslene AUF-leder Mani Hussaini fikk etter den så medieomtalte talen 1. mai i Folkets Hus på Kvål, blir nå gjennomgått av Antirasistisk Senter, melder Trønderbladet.

- De groveste bør anmeldes, mener Amund Losen Moholdt, leder for Kvål Arbeidersamfunn til avisa.

Losen Moholdt mener at politikere med minoritetsbakgrunn og kvinner er mer utsatt for hatefulle ytringer enn hvite norske menn.

- Talen til Hussaini var meget god og inspirerende, og ingen av oss reagerte da på at han brukte ordet kjerring om Sylvi Listhaug. Dette er ikke et parlamentarisk uttrykk, og Hussaini kunne ha spart seg det. Kjerring er ikke et skjellsord, men jeg er enig i at uttrykket ikke er blant de heldigste uttalelsene. For oss var det uproblematisk at han sa det i Folkets Hus, sier Losen Moholdt til Trønderbladet. Han mener det er like provoserende at politikere sier at flyktninger blir båret inn på gullstol når andre drukner.

Ny prisrekord i Oppdal

Prisrekorden for hytter i Oppdal er slått, melder avisa Opp. Den offentlige tinglysingen at oppdrettsgründer Helge Gåsø fra Frøya la ut 13,1 millioner for hytta til direktøren i den Danske Bank, Thomas Borgen.

Den forrige rekorden i hytte-Oppdal var på 10,5 millioner kroner som oppdaling, tidligere landslagsalpinist og nå partyfikser Odd Sørli betalte for Røkke-arkitekt Finn Sandmæls egentegnede laftehytte i Stølen i 2009.

Bygging i Stjørdal sentrum

Byparken som ligger vest for Kimen og nord for dagens Torgkvartal, skal stå ferdig i desember i år, melder Stjørdalens Blad. Det er mye som skal på plass for at område over parkeringskjelleren skal gå fra å se ut som en byggeplass til å være ferdig uteareal

– Vi er i gang med steinlegging og betongarbeid nå, sier Frode Berg, prosjektleder i Skanska, og legger til at det ikke er lenge før de første planetene skal i jorden. – Temperaturen må holde seg litt, så kan plantingen starte, sier Berg.

Samtidig melder samme avis om at byggingen av ny del av det nærliggende kjøpesentret Torgkvartalet settes i gang. Etter planen skal den nye delen av Torgkvartalet stå ferdig i november 2017. Vennatrøgruppen har flere leietakere klare, blant annet store kjeder som kommer til Stjørdal for første gang.

Trusler bør anmeldes: AUF-leder Mani Hussaini har fått flere drapstrusler etter sin 1. mai-tale på Kvål. Foto: JON OLAV NESVOLD NTB/Scanpix,