Tyveribande startet i Sør-Trøndelag – nå er de pågrepet av Oslo-politiet

Politiet i Oslo aksjonerte raskt da de så en innbruddsbølge som nærmet seg Østlandet. Tre av innbruddene ble begått i Sør-Trøndelag.

Banden som ble fengslet tirsdag hadde blant annet stjålet smykker, klokker og kontanter.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Lørdag aksjonerte politiet i Oslo mot en bolig på Rena, utenfor Elverum. I forbindelse med aksjonen ble fire menn i alderen 18–26 pågrepet. Det ble også funnet en god del tyvegods i boligen. I tillegg var noe av tyvegodset gravd ned utenfor huset, skriver Aftenposten.

Politiet knytter tyvegodset til seks innbrudd som skjedde i løpet av seks dager før pågripelsene.

- Tre av innbruddene skjedde i Sør-Trøndelag, to i Tynset og ett på Fagernes. Dette tyder på at banden var på vei sørover. Derfor kan vi ha avverget en tyveribølge på hele Østlandet i sommer, sier Stig Vasbø, leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon til Aftenposten.

Politiet kom på sporet av de pågrepne etter observasjoner av en rød bil som ble sett i forbindelse med innbruddene. Denne bilen var leid i Oslo.

Alle de siktede ble varetektsfengslet i Oslo tingrett tirsdag. Siktelsen gjelder foreløpig tre av innbruddene. Flere av de pågrepne har allerede erkjent straffskyld for forholdene.

Fra Sør-Amerika

Ifølge Vasbø skal de fire ha kommet til Norge få dager før tyveriene startet.

- Vi vet at minst en av dem kom til Norge 20. juni. Alle kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men vi holder nå på å sjekke om de har oppgitt riktig identitet, sier Vasbø til Aftenposten.

- Hvorfor involverte politiet i Oslo i denne saken som startet i Sør-Trøndelag?

- Vi er en spesialenhet med ansvar for utenlandske mobile vinningskriminelle i Oslo, men vi følger også med på informasjon fra andre distrikter. Når vi ser saker innenfor vårt fagfelt i andre distrikter, så hender det at vi hjelper til, svarer Vasbø.

Så å si alle innbruddene skjedde på dagtid. Tyvene brøt seg inn enten ved å knuse vindu eller ved hjelp av skrutrekker. Ingen var hjemme under innbruddene.

Hadde fjernet perler

I forbindelse med aksjonen mot boligen på Rena har politiet blant annet funnet en safe, gullsmykker og kontanter. Tyveribanden har holdt seg unna mobiltelefoner og elektronikk.

- De har allerede fjernet perlene fra flere gullsmykker. Det tyder på at de hadde planer om å smelte gullet, sier Vasbø til Aftenposten.

Politiet vil nå sjekke om de fire kan kobles til flere innbrudd.

Ønsker hurtigbehandling

Advokat Trygve Staff er forsvarer for 18-åringen som er siktet i saken.

- Min klient har erkjent forholdene. Vi imøteser en hurtigbehandling av det hele, sier Staff.

Advokatfullmektig Silje Stridsklev møtte som forsvarer for 24-åringen.

- Han har erkjent straffskyld for forholdene siktelsen gjelder og samtykket i å bli varetektsfengslet, sier Stridsklev til Aftenposten.

Advokat Ola Lunde (26-åringens forsvarer) sier at hans klient aksepterte fengsling.

Advokat Solveig Høgtun, som forsvarer den fjerde siktede, ønsker ikke kommentere saken på det nåværende tidspunktet.

Safen som ble tatt under et innbrudd i Sør-Trøndelag blir ett av bevisene mot de fire som er siktet for flere boliginnbrudd de siste dagene. 
    
      (Foto: Politiet)

Safen som ble tatt under et innbrudd i Sør-Trøndelag blir ett av bevisene mot de fire som er siktet for flere boliginnbrudd de siste dagene.  Foto: Politiet

Politiet har funnet store mengder tyvegods i forbindelse med aksjonen lørdag. 
    
      (Foto: Politiet)

Politiet har funnet store mengder tyvegods i forbindelse med aksjonen lørdag.  Foto: Politiet

På forsiden nå