Skyhøy strykprosent på matematikkforkurs i Trøndelag

Ved NTNU strøk 85 prosent av kandidatene, mens 83 prosent strøk ved Nord universitet i Levanger.

Høyt: Over 80 prosent av forkurssøkerne som gikk opp til eksamen ved NTNU og Nord universitet ved Levanger fikk «ikke bestått».  Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

Regjeringen skjerpet i år kravene til å komme inn på lærerutdanningene i Norge ved å heve minstekarakteren i matematikk fra tre til fire. Alle søkere som hadde karakteren tre fikk tilbud om å ta forkurs for å innfri kravet.

Regjeringen opplyste i dag at kun 25 prosent av dem som gikk opp til eksamen besto.

LES OGSÅ: Fullt på lærerstudiet tross høyere krav

Tre av fire strøk

På landsbasis gikk 485 forkursdeltakere opp til eksamen. Bare 118 besto, noe som gir en strykandel på 74,7 prosent. I følge Khrono.no besto 5 av 33 eksamenskandidater ved NTNU, mens det ved Nord universitet i Levanger var 4 av 23 eksamenskandidater som besto. Bestått forkurs tilsvarer altså karakteren fire i matematikk fra videregående skole.

LES OGSÅ: Nå er det vanskeligere å komme inn på NTNU

- Håpet på flere

- Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet. Alle som hadde tre i matematikk fikk derfor tilbud om å ta forkurs. Jeg hadde håpet at enda flere som tok forkurset skulle lykkes, men det er krevende å heve seg fra en treer til en firer i matematikk i løpet av noen få uker, sier fungerende kunnskapsminister Elisabeth Vik Aspaker (H) i pressemeldingen.

På forsiden nå