Brødrene tok gull sammen og Erlend vant også individuelle konkurranser.

- Det var helt fantastisk. Det var bra stemning på arrangementet midt i byen Liberec. Jeg fikk mange tilbakemeldinger på bra triks. Når jeg i tillegg går av med seieren, som kanskje er en av mine største drømmer, føles det fantastisk. Målet er å være så lenge som mulig i verdenstoppen, sier Erlend Fagerli.

VM i fotballtriksing ble arrangert i Liberec i Tsjekkia, og lørdag ble Erlend individuell verdensmester.

Flere kriterier

I den individuelle konkurransen duellerer de én mot én på slutten, til man står igjen med én vinner. De fem dommerne vurderer duellene etter flere kriterier, som vanskelighetsgrad, variasjon, kreativitet og stil.

- Jeg vinner fordi jeg overgår den andre og gjør bedre triks, sier Erlend Fagerli.

Broren Brynjar ble nummer fire i samme konkurranse.

Vant sammen

Brødrene vant gull sammen i parkonkurransen under trikse-VM i år. I fjor ble de nummer tre.

- Her er koreografi mer i fokus, vanskelighetsgrad på triks og samarbeid. Vanskelighetsgraden på triksene våre var kanskje ikke så mye høyere i år, men vi har jobbet med koreografien siden i fjor, sier Brynjar Fagerli.

- Når vi trikser sammen er det til musikk, og vi må gjøre mer show ut av det, sier Erlend Fagerli.

- Nyte trikselivet

Han vant også en konkurranse som kalles «showflow», hvor han var tittelforsvarer. Her har deltakerne bare én runde på 30 sekunder på å vise seg frem.

- Jeg skal fortsette å trene og nyte trikselivet, og prøve å holde meg i toppen. Nå skal jeg reise mye. Jeg skal delta i et lukket VM i London, hvor NM-vinnerne fra hvert land deltar. Jeg er også kvalifisert til verdenstouren, hvor de 16 beste trikserne i verden skal reise til Calgary i Canada, Melbourne i Australia og Shanghai i Kina, sier Erlend Fagerli.