- Siktet etter dødsslagsmål handlet i nødverge

En mann i 30-årene fra Fosen er siktet for grov kroppsskade og varetektsfengslet i fire uker.

Lukkede dører: Politiadvokat Monica Grøtte Estenstad fikk av tingrettsdommer Knut Almaas medhold i kravet om at fengslingsmøtet mot mannen i 30-årene skulle gå for lukkede dører. 

Saken oppdateres.

Mannen ble fremstilt for Sør-Trøndelag tingrett klokken 13 i dag, og fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Det var klokken 04.27 natt til mandag at politiet meldte om slåsskamp på Twitter. Hendelsen fant sted i en leilighet i Botngård. Til stede i leiligheten skal det ha vært bare to menn, begge i 30-årene. Det var siktede som varslet politiet om at kameraten lå skadet i leiligheten.

LES OGSÅ: - Fikk seg en knekk etter dødsbudskapet

Fant to skadde

Da politiet ankom stedet, fant de begge mennene skadet. Den ene var bevisstløs, og døde mandag ettermiddag på St. Olavs Hospital.

Meningen var å fremstille siktede for fengsling tirsdag, men på grunn av mannens psykiske tilstand ble fengslingsmøtet utsatt til onsdag.

Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt sier navnet på avdøde er ennå ikke frigitt.

LES OGSÅ: Døde etter slåsskamp i leilighet

Det var politiadvokat Monica Grøtte Estenstad ved Trøndelag politidistrikt begjærte lukkede dører under fengslingsmøtet. Forsvarer Jon Reidar Aae hadde ingen innvendinger, og begjæringen ble tatt til følge av tingrettsdommer Knut Almaas.

Plaster på halsen

Siktede tok plass i rettssalen, tydelig preget av den alvorlige siktelsen. På halsen hadde han en stor plasterlapp etter skadene han var blitt påført under slåsskampen. Det skal ikke ha vært flere personer til stede den aktuelle kvelden og natten.

Advokat Jon Reidar Aae sier at siktede har forklart at han handlet i nødverge da kameraten stakk ham med kniv i bl.a. halsen. 

- Min klient har opplyst at de to begynte å krangle. De hadde drukket alkohol og plutselig gikk kameraten til angrep med kniv. Siktede prøvde å avverge angrepet og fikk slått ham ned.

Ringte AMK

Aae legger til at siktede har forklart at kameraten mistet bevisstheten. Siktede startet hjerte- og lungeredning, samtidig som han ringte AMK.

Siktede og avdøde skal ha kjent hverandre et par år. Siktede hevder at det var ingen andre til stede i leiligheten.

I utgangspuktet begjærte siktede seg løslatt, men forsvareren opplyser at han neppe kommer til å anke kjennelsen om varetekt i fire uker. Aae skal ha nye samtaler med klienten i fengselet torsdag.


Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport, men Estenstad ønsker ikke å si hva den forteller. Hun vel heller ikke si hvordan siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

LES OGSÅ: Døde etter slåsskamp

- Vi har avhørt flere vitner, men ikke til selve hendelsen, sier etterforskningsleder Hoøen. Det er ennå mye som er uavklart i saken.

Full etterforskning

Aktor sier det ble bedt om lukkede dører av hensyn til privatlivets fred, etterforskningen og sakens opplysning. Politiet vil også avklare om flere kan ha vært involvert i hendelsen på noen måte. Politiet går bredt ut i etterforskningen. Kripos er rutinemessig varslet, men er ikke involvert i etterforskningen.

Ifølge Hoøen har politiet på Fosen satt fullt trykk på etterforskningen. Politiet er ennå i innhentingsfasen. Etter hvert vil det settes ned en egen etterforskningsgruppe.

LES OGSÅ: Mann døde etter slåsskamp i Bjugn

Siktelsen omhandler straffelovens paragraf 274 om grov kroppsskade.

Forsvarer: Advokat Jon Reidar Aae er forsvarer for siktede. 

Forsvarer: Advokat Jon Reidar Aae er forsvarer for siktede. 

På forsiden nå