46 reinsdyr påkjørt og drept av toget i Røros:

Reineiere har dokumentert flere tilfeller av det de mener er sabotasje

Ved flere anledninger, og på flere steder, har grinder blitt åpnet slik at reinsdyra kan komme seg ut og inn på togsporet.
Dette bildet er tatt i desember i fjor av samme grind som de 46 drepte reinene kom seg ut på sporet sist lørdag. Spor i snøen viser at rein slapp ut på feil side av sperregjerdet da også. Jernbanesporet ligger cirka 35 meter ned i bakken.  (Foto: Arne Inge Nordfjell)

Dette bildet er tatt i desember i fjor av samme grind som de 46 drepte reinene kom seg ut på sporet sist lørdag. Spor i snøen viser at rein slapp ut på feil side av sperregjerdet da også. Jernbanesporet ligger cirka 35 meter ned i bakken.  Foto: Arne Inge Nordfjell

I juni i år ble dette bildet tatt. Det viser at grinddørene er tatt av hengslene og båret et godt stykke vekk og kastet i buskaset. Dette er et annet sted langs sperregjerdet for rein i Røros. 

I juni i år ble dette bildet tatt. Det viser at grinddørene er tatt av hengslene og båret et godt stykke vekk og kastet i buskaset. Dette er et annet sted langs sperregjerdet for rein i Røros. 

Denne grinda kommer ut på fylkesvei 30 mellom jernbaneovergangen og ferista på Harborg, bare et par hundre meter unna der 46 rein ble drept av toget lørdag kveld. Dyr som kommer ut på veien her vil med stor sannsynlighet ende ute på jernbanesporet. 

Denne grinda kommer ut på fylkesvei 30 mellom jernbaneovergangen og ferista på Harborg, bare et par hundre meter unna der 46 rein ble drept av toget lørdag kveld. Dyr som kommer ut på veien her vil med stor sannsynlighet ende ute på jernbanesporet. 

Bildet tatt 26. oktober. Ole Aslak Fjellheim forteller at han var på stedet og hengte grindas to deler opp på hengslene igjen tre ganger. Dette er et annet sted langs sperregjerdet for rein i Røros. 

Bildet tatt 26. oktober. Ole Aslak Fjellheim forteller at han var på stedet og hengte grindas to deler opp på hengslene igjen tre ganger. Dette er et annet sted langs sperregjerdet for rein i Røros. 

Bildet er tatt mandag morgen. Det viser at grinda som ble stengt søndag kveld, igjen var åpnet morgenen etter. 

Bildet er tatt mandag morgen. Det viser at grinda som ble stengt søndag kveld, igjen var åpnet morgenen etter. 

Dyretragedie: 46 reinsdyr døde lørdag da et tog på Rørosbanen kjørte inn i flokken i Glåmos-området. Gründere fra Kvikne mener dette kunne vært unngått.  (Foto: Elin Viken,, NTB scanpix)

Dyretragedie: 46 reinsdyr døde lørdag da et tog på Rørosbanen kjørte inn i flokken i Glåmos-området. Gründere fra Kvikne mener dette kunne vært unngått.  Foto: Elin Viken,, NTB scanpix

Reineiere Inge Even Danielsen (til venstre) og Paul Fjellheim ser spor i snøen som viser at reinen har passert åpningen i gjerdet som grinda skulle ha sperret. Grinda kan sees på bildet, et par meter til venstre for åpningen. 

Reineiere Inge Even Danielsen (til venstre) og Paul Fjellheim ser spor i snøen som viser at reinen har passert åpningen i gjerdet som grinda skulle ha sperret. Grinda kan sees på bildet, et par meter til venstre for åpningen. 

Inge Even Danielsen sier at reineiere har ønsket et gjerde her i flere tiår, nettopp for å unngå slike hendelser, men at det først ble satt opp for et par år siden.  (Foto: Geir Tønset)

Inge Even Danielsen sier at reineiere har ønsket et gjerde her i flere tiår, nettopp for å unngå slike hendelser, men at det først ble satt opp for et par år siden.  Foto: Geir Tønset

Inge Even Danielsen (til venstre) og Paul Fjellheim setter grinda på plass igjen. De vil ikke risikere at flere reinsdyr kommer seg ut og ned på jernbanelinjen, som kan skimtes omtrent 40 meter unna.  (Foto: Geir Tønset)

Inge Even Danielsen (til venstre) og Paul Fjellheim setter grinda på plass igjen. De vil ikke risikere at flere reinsdyr kommer seg ut og ned på jernbanelinjen, som kan skimtes omtrent 40 meter unna.  Foto: Geir Tønset

Saken oppdateres.

Daglig leder i Ålen fjellstyre, Terje Borgos, forteller at han i løpet av sommerhalvåret og høsten gjentatte ganger har hengt på plass ei grind som står ved en planovergang like ved der reinpåkjørselen skjedde. (Dette er ikke det samme stedet som reinsdyrene skal ha kommet seg ut sist lørdag)

- Jeg passerer området nesten hver dag til jobb, så det er naturlig for meg å sjekke om grinda er igjen. Mange ganger har jeg måttet stoppe for å lukke den, eller henge grinda på hengslene igjen, sier Borgos.

Lørdag kveld ble 46 reinsdyr påkjørt og drept av et tog på Rørosbanen. Påkjørselen skjedde ved Harborg, i Glåmos-området. Både Jernbaneverket og reinbeitedistriktet har levert inn en anmeldelse i saken, og politiet har iverksatt etterforskning.

- Ikke slik det skal være

Jernbaneverket satte opp gjerdet i 2013/2014 for å beskytte reinsdyrene mot togpåkjørsler. Klima- og miljødepartementet og mat- og jordbruksdepartementet finansierte det 13 kilometer lange gjerdet.

Terje Borgos har også sittet som sekretær i Forollhogna villreinutvalg. I den forbindelse var han med i planleggingen av oppsetningen av sperregjerdet i Røros. Han synes det er svært uheldig at grindene så ofte blir åpnet.

- Det er ikke slik det skal være. Gjerdet skal normalt sett være stengt hele året. Det kan være at noen glemmer å lukke igjen ei grind etter seg, men det blir noe helt annet når de blir løftet av hengslene og lagt til side, sier Borgos.

Reineiere har dokumentert flere tilfeller av det de mener er sabotasje av sperregjerdet. Se bildene øverst i saken.

Fjernet to ganger på to dager

Grinda, som skal hindre reinsdyrene å gå på toglinja, var ifølge reineiere i området fjernet da ulykken skjedde lørdag. Grinda står to kilometer sør for der reinen ble påkjørt, men spor viser at dyra har gått inn på jernbanelinja her og fulgt togsporet til Harborg.

Søndag kveld festet reineierne grinda igjen, men allerede mandag morgen var grinda løftet av hengslene og flyttet igjen.

- Det er utrolig at folk får seg til å gjøre noe sånt. I hvertfall med tanke på det som skjedde lørdag kveld, sa reineier Inge Even Danielsen til Adresseavisen mandag.

På forsiden nå