En godt voksen mann fikk et forelegg på 5200 kroner etter å ha kjørt på rødt lys rett foran UP-patruljen på E39 ved Vinjeøra i 13.30-tida i dag.

- Det var lysregulering på stedet på grunn av anleggsarbeid. Vi var første bil som kom til stedet nordfra og vi sto og ventet på at lyset skulle skifte fra rødt til grønt. Mens vi sto der kom det en bil bak oss, og han kjørte pent og pyntelig rett forbi oss, sier politiførstebetjent Bjørn Trettøy i Utrykningspolitiet.

Tor Magne Kalland er ny distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge.

- Møtende bil

Det er en forholdsvis kort strekning i en 50-sone med lysregulering, men den er uoversiktlig og svingete, ifølge Trettøy.

- Det kom en møtende bil, men heldigvis ble det ikke noe sammenstøt, forteller han videre.

Sjåføren måtte rygge, og dermed var det tid for en prat med UP-betjentene.

- Vi presenterte forelegget for fører som på dette tidspunktet forsøkte å finne brillene sine, sier Trettøy.

Fikk låne briller

Politiførstebetjenten spurte hvilken styrke mannen brukte og svaret kom kontant: «Pluss to!». Da kunne Trettøy ifølge Facebook-siden til politiet fiske frem lesebriller fra brystlommen sin og tilby et midlertidig lån. Forelegget ble lest og signert. Bilføreren får også tre prikker på førerkortet.

- Vi setter ikke dette forholdet i relasjon til dårlig syn. Vi mistenker ikke at han har dårlig syn når han ferdes på veien, men han forklarte at han hadde fokusert så mye på den uniformerte bilen at han ikke så det røde lyset, sier Trettøy.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.