Malvik kommune mot stor budsjettsprekk

Kommune må innføre kraftige sparetiltak.

Det ser igjen mørkt ut for Malvik kommunes økonomi.  Foto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

Nå innfører kommunen umiddelbar ansettelsesstopp. Årsaken er budsjettsprekken som skal være på minst ti mililioner kroner, skriver Malvikbladet.no.

LES OGSÅ: Voldsvideo spredt blant ungdom i Malvik

Formannsskapet ble denne uken informert om den vanskelige situasjonen kommunen igjen er i. Det skjer etter at kommunen også tidligere har hatt en presset økonomi og innført sparetiltak ved deler av virksomheten.

- Ressurskrevende tjenester

- Rådmannen er nylig blitt kjent med økonomiske utfordringer hovedsaklig knyttet til såkalte ressurskrevende tjenester. Sannsynligvis er kostnadene betydelig høyere enn det vi var kjent med vi fremla budsjettet i oktober. Det dreier seg både om flere brukere og økt behov for tjenester for eksisterende brukere, sier rådmann Carl-Jakob Midttun til lokalavisen.

LES OGSÅ: Tilbakeviser kritikken fra Båtforeningen

Da han ble ansatt i fjor var nettopp kommuneøkonomien den viktigste oppgaven å jobbe med. Målet har vært å på sikt å bygge opp en buffer i tilfelle det dukker opp uforutsette problemer, slik som dette.

Skal legge frem sak

Blant tiltakene han foreslår på kort sikt er at ledige stillinger i kommunen ikke blir erstattet. De neste ukene skal ledelsen i kommunen sammen med tillitsvalgte jobbe frem forslag til tiltak.

LES OGSÅ: Her er det nye lensmannskontoret

- Rådmannen vil i løpet av første tertial komme tilbake til kommunestyret med en egen sak hvor det foreslås nødvendige tiltak. Saken vil kreve og basere seg på en gjennomgang og analyse av den samlede kommunale aktiviteten, og ikke bare innen helse og velferd, sier rådmannen til Malvikbladet.

- I en så stor organisasjon er det alltid noen som slutter, og vi vil vurdere hver enkelt stilling inngående før de eventuelt besettes pånytt, sier Midttun.

På forsiden nå