Slipper fri en av de pågrepne i Ler-saken

En siktet 43 år gammel mann vil bli løslatt mandag. En person sitter fortsatt fengslet etter drapet på Ler i Melhus.

Sikret spor: Kriminalteknikere jobbet i boligen på Ler etter at en 38-åring ble funnet drept 25. januar.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

- Siktede vil bli løslatt i løpet av mandagen, skriver politiadvokat Jørgen Aunet ved Trøndelag politidistrikt i en sms til Adresseavisen.

Dermed er det bare én av de siktede som fremdeles sitter i varetekt etter at en 38-åring ble funnet drept 25. januar. Det er en 26 år gammel mann som nylig fikk sin varetekstperiode forlenget med fire uker.

Begge de to mennene nekter straffskyld.

Totalt tre siktet

Onsdag 25. januar fikk politiet melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus. Samme ettermiddag innkalte lensmannen i Melhus til pressekonferanse, og opplyste at de karakteriserte dødsfallet som mistenkelig. Noen timer senere gjorde politiet den første pågripelsen. 26-åringen ble arrestert og siktet for grov kroppsskade med døden til følge - en siktelse som ble skjerpet til forsettlig drap.

I tillegg til 26-åringen og 43-åringen har også en tredje mann vært siktet for grov kroppsskade.

100 vitneavhør

Det er til nå gjennomført rundt 100 vitneavhør, og fortsatt er Kripos involvert i etterforskningen. Politiet vet fortsatt ikke sikkert når 38-åringen ble drept. Den siste observasjonen av offeret i live har politiet tidfestet til 23. januar. Han ble funnet drept i boligen sin to dager senere.

Les også: Nabo: Livredd mann banket på ruta og snakket om knivstikking

Les også: Politiet går fra dør til dør etter drapet på Ler

Les også: - Siktede var for sliten til å fortsette avhøret

På forsiden nå