Denne semitraileren hadde 4300 kilo for mye last

Det må sjåføren betale dyrt for.

Denne semitraileren hadde for mye last på akslingen. 

Saken oppdateres.

Statens vegvesen hadde torsdag kontroll av tungtransport på Vekta i Malvik. Da fikk de stanset en semitrailer som hadde 4300 kilo overlast på drivakslingen. Det må sjåføren betale 26 000 kroner i bot for.

- Det var stor overlast på drivakslingen. Sjåføren hadde glemt å senke akslingen etter han hadde lastet opp lasten. Det gjør at bilen blir mer ustabil og at veien belastes mer enn tillatt. Denne overlasten var helt unødvendig siden han kunne ha senket akslingen og unngått overlasten, sier leder for utekontrollen til Statens vegvesen i Sør-Trøndelag, Jan Ivar Moen.

LES OGSÅ: Anmeldt etter over 700 kilos overvekt på hengeren

Ytterligere tre vogntog hadde også overlast og må betale henholdsvis 10 500 kroner, 2900 kroner og 2450 kroner i overlastgebyr.

LES OGSÅ: - Dette vogntoget bør ikke rulle på veien

Kjørte for mye

Det var derimot ikke bare mengden last som ikke var i orden til alle under kontrollen. En sjåfør kjørte rett forbi kontrollen. Sjåføren ble derimot stanset på Sandmoen.

- Vi avdekket et ganske alvorlig brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Sjåføren hadde forsøkt å skjule at han hadde kjørt for mye, sier Moen.

LES OGSÅ: Tisset på tomflasker mens han kjørte fra Tromsø til Gardermoen

LES OGSÅ: Varebilen hadde 1330 kilo overlast av frukt og bær

Flere kjøreforbud

Flere vogntog fikk også kjøreforbud. En fikk kjøreforbud for manglende lastsikring, en fikk kjøreforbud på grunn at det var montert en hylle i frontruta og en manglet merking av spesialtransport.

- Vi fant ganske mange overtredelser under denne kontrollen, sier Moen.

Følg Adresseavisen på Facebook ,  Instagram og Twitter 

På forsiden nå