- Det ligger et belte av lyn og torden over hele Midt-Norge

Ifølge Meteorologisk institutt er det kombinasjonen av varme og fuktighet som nå fører til ustabil luft med lyn og torden over hele Midt-Norge.

Her ble det onsdag registrert lynnedslag.  Foto: Meteorologisk institutt

Saken oppdateres.

Dette beltet har festet seg som en stripe over Midt-Norge, over store deler av Østlandet og innover Sverige, forteller vakthavende meteorolog, Ragnhild Nordhagen.

LES OGSÅ: Ny ettermiddag og kveld med tordenvær i Trøndelag

En rekke lynnedslag

- Det har vært mye utslag på radarene våre de siste timene, de registrerer nedbør og lynnedslag, og det ser ut til at det vil vare frem til 21-tiden onsdag kveld for store deler av Trøndelag, sier Nordhagen og tilføyer at det i morgen vil bli en ganske fin dag over store deler av fylket med pent, skyet vær.

- Det ser greit ut i dagene som kommer, og med temperaturer opp mot 20 grader blir det en sommerlig værtype. Det kan komme noen regnbyger fredag, men da mest sør for Trondheim, sier Nordhagen.

LES OGSÅ: 16 steder i Trøndelag har målt over 20 grader 12 dager på rad

LES OGSÅ: Varmebølgen fortsetter

Varm og kald luft sammen

Værtypen tirsdag og onsdag skyldes at varm og kald luft møtes, noe som fører til kraftige byger som hagl, lyn og torden.

- Dette har ført til en rekke lynnedslag i Trøndelag og på Østlandet de siste dagene, sier Nordhagen.

- Hvor farlig er det å være i nærheten av lyn?

- Det kan absolutt være farlig å være for nær, men sjansen for å bli truffet er likevel forholdsvis liten. Lynet søker alltid korteste vei, derfor skal man aldri være på sjøen eller stå under et tre når det er slike værforhold. Stå under et tak eller sett deg i en bil, da er du på den sikre siden, sier meteorologen.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå