Sommerpraten:

Nyter pausen fra studentlivet i New York

Marte Ingvild Stordahl studerer for å bli skuespiller i selveste New York. I sommer nyter hun ferien hjemme på Malvik.

Fin sommerstil: Marte Ingvild Stordal har en fin sommerstil i strandkanten på Vikhammer. 

Saken oppdateres.

 

Vi finner 26-åringen i strandkanten på Vikhammer, halvveis i skyggen fra en liten parasoll. Marte Ingvild kom hjem til Norge i begynnelsen av juli, og for henne varer sommerferien helt til september.

- Jeg er akkurat ferdig med mitt første år på "Lee Strasberg theatre and film institute", forteller hun med en overraskende fin klang over det avanserte skolenavnet.

Marte Ingvild har dermed ett år igjen på skolen i New York. Tidligere har hun studert drama og teater på NTNU. Hun er den eneste trønderen i klassen, selv om hun har fem-seks nordmenn til klassekamerater over Atlanteren.

- Jeg har hatt problemer med å velge mellom teater og film, og den skolen jeg går på nå er en av få skoler som kombinerer både teater og film. Men nå er det egentlig enda vanskeligere å bestemme seg, sier skuespillerspiren.

Erfaring fra begge deler har hun også. Blant annet har hun spilt i grøsserfilmen "Utburd", produsert som et masterprosjekt på NTNU. I tillegg til at hun har arbeidet på Trøndelag Teater.

- Det er et fantastisk miljø på teateret.

- Har du noen ferieplaner?

- I sommer skal jeg jobbe på Studio Stordahl. Det er mamma sitt selskap, og det går blant annet ut på å arrangere sykurs. Det er mest innføringskurs, men vi gjør andre ting også. For eksempel har vi har nettopp sydd en dåpskjole, og vi skal sy en brudepike-kjole i løpet av sommeren, forklarer Marte Ingvild.

Sommerfavoritter:

I glasset: – Vel jeg liker dette, sier hun og viser fram ei mugge med frosne bringebær i vann. Før hun legger til: Og sprudlevann.

På grillen: – Jeg er vegetarianer, så kanskje en veggisburger. Så lenge det er grønnsaker.

Musikk: – Jeg hører fortsatt på Spice Girls, da. I tillegg liker jeg klassisk musikk og musikaler.

Beste sommerminne: – Jeg har vokst opp her, og det er skikkelig fint når det er sommer. Så mine beste sommerminner er fra å spise is her i fjæra.


Les om flere sommerfolk:

Indrek Männik: I Trondheim for å spørre om folk liker rockemusikk

Morten Vernegg: Besøker Trondheim en gang i året

Julie Metlie Anderssen og Lene Bergersen: - Man kan ikke sitte på rumpa i åtte uker

Benedict Gereke: Grønnhåret lege på tur til Nordkapp

Darina Farrell og Kurt Bähler: De skal sykle 150 mil i sommer

På forsiden nå