Ap-topp Trond Giske har blitt skremt:

- Det skumleste i denne valgkampen er at det har skjedd noe med Høyre

Ap-topp Trond Giske hyllet tidligere Høyre-politikere fra Byscenen: - Jo Benkow har vært en påle! Jeg skulle ønsker Erna sto opp på samme måte.

- Jeg skulle ønske at Høyre ikke lot Listhaug ture fram. Det er skammelig, sa Trond Giske.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Da topp-politikerne i Trøndelag skulle diskutere verdier og velferd tok debatten fyr.

Ap-topp Trond Giske gikk nok en gang i strupen på Frp og integreingsminister Sylvi Listhaug:

- Det er helt fair å diskutere innvandringspolitikk, for eksempel hvor mange kvoteflyktninger vi skal ha. Det som er skummelt, er den splittende ordbruken som skaper frykt. Det er ikke veldig vanskelig å skape frykt, og det er mye viktigere å lage bruer. En integreringsminister skal samle oss, bygge fellesskap og skape tillit. I stedet skaper Listhaugs retorikk et kaldere samfunn. Det er rett og slett en uverdig måte å diskutere på, mente Giske.

LES OGSÅ: Nå rykker valgkampsirkuset inn til Trondheim

Giske er skremt

Han fikk kjapt svar fra Høyre-topp Linda Helleland:

- Ap vil ikke snakke om innholdet i innvandringspolitikken i denne valgkampen. I stedet går de løs på andre partier og personer. Vi skal selvfølgelig ha et velferdssamfunn for dem som trenger det mest. Innvandrere skal lære norsk, de skal ta utdanning og de skal ut i jobb. Og det viktigste av alt: Dugnad og frivillighet er en viktig norsk verdi. De må få vite at dersom ungene skal være med på korps eller fotball, må foreldrene også delta, sa Helleland.

Trond Giske hadde blitt skremt i valgkampen.

- Det skumleste i denne valgkampen er at det har skjedd noe med Høyre. Tidligere når ytre høyrefløy har kommet med splittende retorikk, har Høyre vært en alliert. Jo Benkow har vært en påle! Han og andre viktige Høyre-folk har sagt tydelig ifra. Jeg skulle ønsker Erna sto opp på samme måte.

- Nå hakker du løs på andre igjen, Trond, utbrøt Helelland.

- Jeg skulle ønske at Høyre ikke lot Listhaug ture fram. Det er skammelig, fortsatte Giske.

LES OGSÅ: Slik vil partiene redusere forskjellene i Norge

LES OGSÅ: 47 ordførere på tro og ære

- Problemer under teppet

Listhaugs nærmeste rådgiver, Frp-topp i Nord-Trøndelag Espen Teigen, tok over:

- I denne perioden har holdningene til innvandrere blitt bedre, folk er mer inkluderende enn før. Og det er jo positivt. Giske sier vi har fått et kaldere samfunn, men det er altså feil. I Sverige har de feid problemene under teppet, og der er det nynazistiske miljøet mange ganger større enn i Norge.

Linda Helleland fulgte opp:

- Giske nekter fortsatt plent å diskutere innholdet i innvandringspolitikken. Han fortsetter å rakke ned på andre. Han tråkker på Erna som leder av regjeringen – Erna som er en av Norges mest populære politiske ledere noensinne!

LES OGSÅ: Mathias har blitt mobbet siden barnehagen. Han har ikke lenger tro på politikerne

Hvilken trøndersk toppkandidat støtter du? Ta minivalgomaten

Ville ha svar

Giske ville gjerne få svar fra Helleland på om hun var enig i ordbruken til Listhaug:

- Linda Helleland. Jeg tror du er i stand til å skille mellom innvandringspolitikk – der vi har inngått et forlik – og integreringspolitikk og retorikk. Frp snakker om godhetstyranni at innvandrere bæres på gullstol. Vil du ta avstand fra denne ordbruken som skaper frykt?

- Ja. I likhet med Trond står jeg bak politikken som føres her, og jeg ville ikke valgt ordene som Listhaug har brukt, fastslo Høyre-toppen.

LES OGSÅ: Ny måling: Kraftig tilbakegang for Ap, Høyre og Frp

LES OGSÅ: Her er Støres planer for de første 100 dagene dersom han blir statsminister

På forsiden nå