Her går den første meldingen ut fra politiets nye operasjonssentral i Trøndelag

- Forhåpenligvis klarer vi å gi en raskere og bedre respons når folk henvender seg til oss, sier prosjektleder Solfrid Lægdheim.

Prosjektleder Solfrid Lægdheim har ledet arbeidet med å opprette en ny felles operasjonssentral for Trøndelag politidistrikt. Onsdag 27. september er første dag operasjonssentralen er i drift.  Foto: Hege Marie Vikaune/Politiet

Saken oppdateres.

Prosjektleder Solfrid Lægdheim sendte ut den første meldingen over sambandet da politiets nye operasjonssentral ble tatt i bruk i ettermiddag.

Onsdag 27. september er den første dagen med en felles operasjonssentral for politiet i Nord- og Sør-Trøndelag. Den er plassert i Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Det ble markert ved at det gikk ut en felles melding til alle enheter på nett, med hilsen fra både politimester og visepolitimester, sier Lægdheim.

Operasjonssentralen dekker en strekning på 46 mil fra nord til sør i Trøndelag og skal gjøre politiet bedre rustet for kriser og store hendelser - les mer her.

Streng sikkerhet

Sikkerhetssystemet rundt den nye operasjonssentralen er strengt. Hele fløyen den ligger i, er definert som en sikkerhetssone. Media får ikke ta bilder i lokalene. Politiet vil heller ikke vise noe særlig av omgivelsene på sentralen i bildene de selv sender ut.

- Det er viktig at vi bygger en god sikkerhetskultur, sier visepolitimester Marit Fostervold i intervju med Adresseavisen - les mer her.

LES OGSÅ: Smarttelefoner skal hjelpe politiet å etterforske mer effektivt

Publikum skal henvende seg til politiet via de samme telefonnumrene som før: 112 i nødsituasjoner, og 02800 for andre henvendelser.

Politiet tar i bruk en ny Twitter-konto fra i dag, og tvitrer nå under navnet @PolitiTrondelag.- Hva har vært viktig i prosessen med en ny operasjonssentral?

- Det har vært viktig å klare å få med alt det gode som har fungert fra de to sentralene - å få med det beste fra begge to. Det er viktig at vi skal klare å løse oppdraget vi har med å lede patruljer og ta imot henvendelser fra publikum og iverksette de riktige tiltakene. Vi vil også ta det et skritt videre i forhold til der vi har vært. Vi vil bli enda mer profesjonelle, og gjøre både operasjonssentral og sentralbord tilgjengelig for publikum, sier prosjektlederen.

Lægdheim har vært tilknyttet operasjonssentralen i Sør-Trøndelag siden 2002, og går nå tilbake til fast jobb som operasjonsleder i den nye sentralen.

- Hva betyr dette for politiet i Trøndelag?

- Med en større operasjonssentral har vi større mulighet til å håndtere både store og små hendelser. Forhåpenligvis klarer vi å gi en raskere og bedre respons når folk henvender seg til oss, sier Lægdheim.

Etableringen av nye operasjonssentraler er et av tiltakene i politireformen.

- Den nye operasjonssentralen jobber selvfølgelig med de samme målene: å være tilgjengelig, tilstedeværende, å forebygge, og jobbe mer profesjonelt, sier Solfrid Lægdheim.

LES OGSÅ: Klager på nytt politidistrikt avvist

LES OGSÅ: Dette er et historisk politibilde fra Røros

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå