Likbilsjåfør mistet lappen etter råkjøring

En gravferdsagent mister lappen etter at politiet målte likbilen til en fart på 120 kilometer i timen. Sjåføren var alene i bilen under råkjøringen. 

Saken oppdateres.

Ifølge NRK var gravferdsagenten på vei fra Trondheim til Sunnmøre da episoden fant sted i august.

– Sjåføren var på vei hjem. Det begynte å bli kveld. Det var fint vær, sol og tørre veier. Føreren visste det var 80-sone på stedet. Vedkommende hadde kort tid til å rekke en ferje. Derfor ble det tråkket litt ekstra på gassen, heter det i dommens oppsummering av forklaringen i retten.

Gravferdsagenten vedgikk å ha kjørt for fort, men forklarte at inndraging av førerkortet i fem måneder ville gå ut over firmaet. Retten sto imidlertid fast på at gravferdsagenten måtte være uten førerkort i så lang tid, og vedkommende må også betale 9000 kroner i bot.

På forsiden nå