Satte opp to bruer for å hjelpe isolerte beboere

Fylkesvei 291 i Snillfjord ble ødelagt av flomvann i helga.

Klokken 03.30 var de to bruene på plass, og beboere, campere og hytteeiere kunne endelig komme seg inn og ut av området igjen. 

Saken oppdateres.

Mer enn 340 eiendommer var isolert i helga etter at fylkesvei 291 ble ødelagt av flomvann. Veien i Leirvika i Snillfjord ble åpnet søndag. Mandag startet Statens vegvesen arbeidet med å få satt opp to midlertidige bruer.

- De to Bailey-bruene var på plass ganske nøyaktig klokken 03.30, og nå er det åpent slik at man får kjøre inn og ut, sier trafikkoperatør Svend Grytdal til Adresseavisen tirsdag morgen.

Kom seg ikke på jobb

Ei Bailey-bru er ei ferdig montert logistikkbru. Før bruene ble heiset på plass, måtte det noe opprydding til, og arbeidet ble derfor ferdig først natt til tirsdag.

Arbeidet med å sette opp midlertidige bruer over fylkesvei 291 startet mandag.  Foto: Kjetil Andersen

 

De fleste fritidseiendommene tilknyttet fylkesvei 291 er avhengig av å passere de to bruene. Også beboere og gjester på Våberg camping ble isolert da bruene kollapset søndag.

Flere kom seg ikke på jobb på grunn av manglende veiforbindelse.

Fraktet ut med båt

Kommunen etablerte beredskap etter at eiendommene ble isolert slik at hyttefolk og fastboende kunne komme seg ut fra området hvis det oppsto en nødsituasjon.

Søndag kveld ble de som ønsket det fraktet ut med båt.

På forsiden nå