Øver på blålyskjøring

Frem til 3. november vil Trondheim og Sør-Trøndelag blinke i blålys, akkompagnert av sirener.

Utrykning: Kursene er nødvendige for at politiet skal få utdannet fremtidige politifolk til gode utrykningssjåfører, som effektivt og sikkert kommer frem til publikum, som har behov for bistand, opplyser Trøndelag politidistrikt. 

Saken oppdateres.

Vordende politimenn og -kvinner skal lære å kjøre utrykning.

11. september startet Politihøgskolen opplæring i utrykningskjøring for politistudenter med kurs i Nord-Trøndelag. Der ble kursene avsluttet 6. oktober.

Mandag 9. oktober var turen kommet til sørfylket. Kursene vil pågå i fire uker, til 3. november.

LES OGSÅ: Lærer å kjøre utrykning

- Dette medfører en god del mer utrykningskjøring med blålys og sirener i store deler av Trøndelag politidistrikt, opplyser politioverbetjent Marit Svendsen Rygvold, utdanningsleder i Trøndelag politidistrikt.

Vis hensyn

Hun ber om at alle bilister tar hensyn og slipper utrykningskjøretøyene frem i trafikken.

- Vis hensyn, kjør til side og gi plass slik at utrykningskjøretøyene kommer frem på en hurtig, sikker og effektiv måte. Vi vil legge til rette for god samhandling med alle trafikanter, sier Rygvold.

LES OGSÅ: Jensen-dommen: Ingen god dag for norsk politi

Kan bli irritert

Utdanningslederen sier hun har forståelse for at så mange utrykningskjøretøy med blålys og sirener kan skape noe irritasjon og bryderi, men kursene er nødvendige for at politiet skal få utdannet fremtidige politifolk til gode utrykningssjåfører, som effektivt og sikkert kommer frem til publikum som har behov for bistand.

Rygvold takker publikum for at det vises hensyn.

LES OGSÅ: Trondheim kommune vurderer terrortiltak på Torget

På forsiden nå