Nå tas skiltene ned

Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag forsvinner nå fra skiltene langs veien. Fra nyttår er det klart for det sammenslåtte Trøndelag fylke.

Gamle skilt ble fjernet og nye montert på fylkesgrensene mellom Trøndelag og Møre og Romsdal på fylkesvei 65 onsdag.   Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Saken oppdateres.

På fylkesgrensen mellom Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal ble det onsdag satt opp nye skilt. Fra 1. januar finnes nemlig ikke lenger Sør-Trøndelag fylke. Da heter det bare Trøndelag fylke – eller Trööndelagen på samisk.

Les også kommentaren: 2 år, 32 workshops, 550 deltakere og 16 300 ord måtte til for å lage Trøndelags nye visjon

Stortinget vedtok 8. juni i fjor sammenslåingen av de to trøndelagsfylkene. Fylket får administrasjonssenter i Steinkjer, mens ordførerfunksjonen legges til Trondheim. Nye Trøndelag fylke blir landets nest største i areal med 41 000 kvadratkilometer, opplyser den nye fylkeskommunen på sine nettsider.

  Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

 
På forsiden nå