Rekordbesøk i fjellheimen

Fjellhyttene til Trondhjems Turistforening har aldri hatt så godt besøk som denne sommeren.

Rast på Blåhø: Aldri har så mange som i år overnattet på hyttene til Trondhjems Turistforening. 

Saken oppdateres.

I går stengte de betjente fjellhyttene dørene. I dag ligger statistikken på bordet.

Sommeren 2014 har turistforeningshyttene i Sylane og Trollheimen hatt 14 788 gjestedøgn. Det er fem prosent flere enn i 2013 som også var en kjempesesong.

Rekord også i 2013

- Dette er det beste besøket noen gang, sier informasjonssjef Jonny Remmereit.

-  Vi er veldig, veldig godt fornøyd med det. Han forteller at de har vært spente på om det var mulig å overgå den gode fjorårssesongen.

- Det er lett å tro at fint vær gir økt besøk, men erfaringene våre tilsier at når det er så varmt som det var i sommer, er det mange som heller vil bade enn å gå i fjellet. Remmereit mener dette viser at tur- og friluftsliv er mer populært enn noen gang.

Plass til flere

Jøldalshytta er den mest populære hytta til Trondhjems Turistforening. Der endte besøkstallet denne sommeren på 3857, med Trollheimshytta på andre plass med 3281 gjestedøgn. Nedalshytta og Storerikvollen er de best besøkte hyttene i Sylane. Begge hadde litt over 2000 gjestedøgn i sommer.

Remmereit sier det fremdeles er plass til flere på hyttene til turistforeningen. Tidlig i sesongen var det også i år god plass på hyttene, men i helgene etter 20. august har det vært fullt.

På vei til Blåhø 

På vei til Blåhø 

På forsiden nå