Lista over hvem leserne til NRK Trøndelag og Adresseavisen synes bør bli Årets trønder blir stadig lengre.

Navn går igjen

Petter Northug, Kåre Ingebrigtsen og ekteparet Moser er blant de mange som allerede er foreslått som Årets trønder av dere lesere.

Men ifølge juryleder Merete Verstad, tar ikke juryen hensyn til hvor mange som har foreslått hver enkelt person når de velger ut de fem kandidatene publikum kan stemme over.

– Når juryen setter seg ned sammen, så tenker vi litt på at de fem ikke skal være altfor like. Det er lite sannsynlig at fem fotballspillere blir årets kandidater, for å si det sånn, sier Verstad.

Varierte vinnere

Tidligere vinnere av prisen viser at det er stor variasjon i hvem som får prisen. I fjor gikk prisen til Erlend Johannesen for sitt engasjement for foreldreløse barn på Filippinene. Tidligere har også gründere og folk som har representert Trøndelag på en positiv måte ellers i samfunnet fått prisen.

Det er med andre ord rom for å foreslå et bredt spekter av folk til prisen. Jo bedre begrunnelsen er, jo større er sjansen for at juryen faller for ditt forslag.

Forskere og sportsstjerner

– Vi har hedret sportsstjerner, kulturpersonligheter, forskere og gründere i næringslivet. De har alle hatt gode begrunnelser og stor støtte. Men vi utfordrer alle til å lansere nye kandidater, gjerne enkeltmennesker som gjør mye for sine naboer eller lokalsamfunn, og som vi kanskje lett overser, sa Arne Blix da Årets trønder 2014 ble lansert.

Gi en kort begrunnelse

Så kjenner du en person som gjør en uvurderlig innsats for dem rundt seg, eller som gjennom sitt liv eller virke setter Trøndelag på kartet i positiv forstand, skriver du inn navnet til vedkommende under. Skriv også gjerne en kort begrunnelse for hvorfor du mener vedkommende bør plukkes ut av juryen som én av de fem endelige kandidatene.

Fristen er torsdag 13. november.

Foreslått: Mange lesere vil at Petter Northug skal bli Årets trønder. Foto: RICHARD SAGEN, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665
Foreslått: Mange lesere vil at Kåre Ingebrigtsen skal bli Årets trønder. Foto: OLE MARTIN WOLD